Πρωτοφανής συμμετοχή πολιτών στην 36η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου

0

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών και εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η 36η Εθελοντική Αιμοδοσία, το τριήμερο 22-24 Φεβρουαρίου 2021, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ξεπέρασε κάθε προηγούμενη, γεγονός που ενισχύει σημαντικά τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο λόγω της πανδημίας δεδομένου ότι προσήλθαν 271 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 85 προσήλθαν για πρώτη φορά να δώσουν αίμα.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, συγκεντρώθηκαν 249 μονάδες αίματος, με τις οποίες ενισχύεται η Δημοτική Τράπεζα Αίματος, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της 36ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) κ. Πέτρος Κόνιαρης με τη συνδρομή του προσωπικού του Οργανισμού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κοντά και συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που διεξήγαγε την αιμοληψία, τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους εθελοντές αιμοδότες.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η 36η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τους 271 εθελοντές  αιμοδότες, παλαιούς και νέους για την έμπρακτη ανθρωπιά και ευαισθησία τους προς το συνάνθρωπο. Πιστεύουμε η πράξη τους να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στην κορυφαία αυτή πράξη προσφορά και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.»                    

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.