Προχωρά η αποπεράτωση πολυχώρου πολιτισμού στο Μαρούσι

0

Προγραμματική Σύμβαση για την αποπεράτωση του πολιτιστικού κτιρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου, προκειμένου να λειτουργήσει ως πολυδύναμο κέντρο, υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου. Το έργο, προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.
Σκοπός του έργου είναι να καταστεί το υφιστάμενο ημιτελές κτίριο, επί των οδών Ήβης και Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Δήμο Αμαρουσίου, άρτιο και λειτουργικό ώστε να χρησιμοποιηθεί ως πολυκέντρο για τη διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, δράσεων αλληλεγγύης και εκθέσεων, ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει βιβλιοθήκη και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Το κτίριο περιλαμβάνει δύο υπόγεια και τρεις ορόφους και έχει συνολικό εμβαδόν 1.600,52 τ.µ.
Ειδικότερα, για την ολοκλήρωση του έργου θα υλοποιηθούν οι παρακάτω παρεμβάσεις: εργασίες σκυροδετήσεων, οπτοπλινθοδομών, ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και αρχιτεκτονικών προεξοχών στις όψεις του κτιρίου, όπου αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί, εργασίες κατασκευής στεγανώσεων και θερμομονώσεων, εργασίες εκτέλεσης επιχρισμάτων και μαρμαρικών εργασιών, εργασίες επιστρώσεως δαπέδων, επενδύσεις τοίχων και τοποθέτηση κουφωμάτων καθώς και εργασίες χρωματισμών και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.
Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.