Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ο “ΣΥΡΙΖΑ Μαρούσι” ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για το ζήτημα του Παίδων Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τη “σιωπή” του όσον αφορά το ζήτημα του Παίδων Πεντέλης κατηγορεί τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου ο “ΣΥΡΙΖΑ Μαρούσι”.

Στη σχετική ανακοίνωσή του επισημαίνει:

“Ούτε λέξη δεν ακούσαμε από το στόμα του λαλίστατου προκειμένου να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο του στον Δήμο Αμαρουσίου κ. Αμπατζόγλου για το τεράστιο θέμα του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. To Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά και χωρίς ενημέρωση του προσωπικού την μετατροπή ένος από τα τρία αμιγώς παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά, αναστέλλοντας τις εφημερίες της Δευτέρας, της Πέμπτης και κάθε δεύτερης Κυριακής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην διάρκεια της διακυβέρνησης του είχε ματαιώσει τα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας για το κλείσιμο νσοκομείων. Επιπλέον στήριξε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής επί διοίκησης Ρένας Δούρου τη συνέχιση της λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του Παίδων Πεντέλης

Σήμερα με τρεις διαδοχικές επισκέψεις βουλευτών του στο Νοσοκομείο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστηρίζει το αίτημα των εργαζομένων να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων χωρίς να αναστέλλονται οι τακτικές εφημερίες και να ενισχυθεί – όπως και όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας – προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις λόγω της πανδημίας.
Είχαμε εγκαλέσει στο παρελθόν τον κ. Αμπατζόγλου ότι συμπεριφέρεται σαν Δήμαρχος της Νέας Δημοκρατίας και όχι όλων των πολιτών του Αμαρουσίου, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

Ο κ. Αμπατζόγλου όχι μόνο δεν απάντησε αλλά από ότι δείχνει η στάση του, δυόμιση χρόνια μετά την εκλογή του συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται ότι είναι αιρετός δήμαρχος Αμαρουσίου και όχι διορισμένος πρόεδρος οργανισμού από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Αμπατζόγλου δεν έχει βρει μια λέξη να πει για την μερική αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης σε περίοδο πανδημίας – σε αντίθεση με άλλους δημάρχους όμορων περιοχών όπως οι κ.κ. Ρούσσος του Χαλανδρίου, Μανιατογιάννης των Βριλησσίων, Θανάσης Ζούτσος της Παλλήνης – σαν αυτό το ζήτημα να μην είναι μείζον για τον Δήμο μας και ολόκληρη την περιοχή της Βόρειας Αττικής και να μην υποβαθμίζει την ποιότητα υγείας και ζωής των κατοίκων της πόλης μας.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αντί να θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των δημοτισσών και των δημοτών, αντί να διεκδικεί το καλύτερο για τις οικογένειες τους, υποτάσσεται στο κομματικό συμφέρον και με την σιωπή του δίνει διαπιστευτήρια καλής διαγωγής στο κυβερνών κόμμα εν όψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Μάλιστα πρόκειται για φαινόμενο πολιτικής και ηθικής αναλγησίας αφού ως φαρμακοποιός όφειλε στα θέματα υγείας να διαθέτει αυξημένη ευαισθησία και ειδικώς για τα παιδιά και να καταγγείλει την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ακόμη και ΜΑΤ στην είσοδο του Νοσοκομείου κατά την διάρκεια της χθεσινής (16/1) κινητοποίησης των εργαζομένων.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου που έχουν δει τον Δήμο τους να μην παίρνει καμία πρωτοβουλία για να τους διευκολύνει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουν αντιληφθεί ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τον κ. Αμπατζόγλου και την ομάδα που τον περιβάλλει και είναι οι ίδιοι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από την εποχή Πατούλη.

Έχουν αντιληφθεί ότι ο κ. Αμπατζόγλου και οι κουρασμένοι συνεργάτες του, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν είναι καλές υπηρεσίες στο κόμμα τους, στην Νέα Δημοκρατία και τους ευνοούμενους της και τίποτε απολύτως στον Δήμο Αμαρουσίου που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

Γι’ αυτό κύριε Αμπατζόγλου όσο και εάν αναζητάτε σανίδα σωτηρίας στην κομματική προσκόλληση, στις εκλογές θα καταλάβετε πως οι δημότισσες και οι δημότες Αμαρουσίου δεν είναι υποχείρια κανενός για να ψηφίζουν ότι τους πει η Νέα Δημοκρατία.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ