Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Οι κάτοικοι του Αμαρουσίου “διαμορφώνουν” τους χώρους αστικού πρασίνου του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life Grin πραγματοποιείται διαδικτυακή διαβούλευση με τους κατοίκους.

Πιο συγκεκριμένα, η συμμετοχή του Δήμου αφορά τη δημιουργία πρότυπου χώρου πρασίνου σε έκταση 15 στρεμμάτων στο τμήμα του καλυμμένου ρέματος Σαπφούς στην περιοχή του Αγίου Θωμά – οδός Πρωταγόρα, και με αφρομή αυτό, κοινοποιείται προς τους πολίτες ερωτηματολόγιο που αφορά την κατάσταση του Αστικού Πρασίνου στον Δήμο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του προγράμματος και θα συμβάλλουν στον γενικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τη μεταστροφή σε πολιτικές φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Δείτε το ερωτηματολόγιο εδώ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου τονίζει για το θέμα αυτό: «Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Life Grin στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος μας έχει ως σκοπό την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και τη μετατροπή τους σε πολύτιμους πόρους για την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική αλλαγή και τον μετριασμό των επιπτώσεών της. Είναι ένα πρόγραμμα που σε συνδυασμό με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) αλλά και άλλες δράσεις μας για περισσότερο πράσινο και λιγότερο τσιμέντο, εξυπηρετούν το στόχο μας που δεν είναι άλλος από ένα Μαρούσι ασφαλές και φιλικό. Η δημόσια διαβούλευση, τόσο για το ΣΒΑΚ όσο για το Life Grin, μας δίνει σημαντικά συμπεράσματα τα οποία λαμβάνουμε υπόψη, καθώς οι κάτοικοι του γειτονιών του Αμαρουσίου, συμμέτοχοι πλέον στο σχεδιασμό της πόλης που θέλουν, καταθέτουν τις δημιουργικές τους προτάσεις και ιδέες. Δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών το διαδίκτυο μας επιτρέπει να είμαστε σε απόσταση αλλά να συνεχίσουμε να συζητούμε από κοντά και να διατηρούμε μία ισχυρή αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους Μαρουσιώτες».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ