Ξεκινά το 18ο Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp του Δήμου Αμαρουσίου

0

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω της ΚΕΔΑ, διοργανώνει το 18ο «Αθλητικό & Πολιτιστικό Camp» που σκοπό έχει να προσφέρει στα παιδιά της πόλης δημιουργικές διεξόδους, αλλά και να στηρίξει στην καθημερινότητα τους εργαζόμενους γονείς.

Η λειτουργία του φετινού καλοκαιρινού Camp του Δήμου Αμαρουσίου είναι προσαρμοσμένη στις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και θα εξελιχθεί σε 4 περιόδους: Α’  περίοδος : 6 – 10/7/2020, Β’  περίοδος : 13 – 17/7/2020, Γ’  περίοδος : 20 – 24/7/2020, Δ’  περίοδος : 27 – 31/7/2020.

Κόστος συμμετοχής για το CAMP

• 50€ το πρώτο παιδί την περίοδο για κατόχους Artemis Card και δημότες/κατοίκους.
• 40€ για κάθε επόμενο αδερφό/η.
• 40€ το παιδί την περίοδο για τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου.
• 30€ το παιδί την περίοδο για ειδικές κατηγορίες όπως άποροι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α. με προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών
• Στους μακροχρόνια άνεργους. Σε παιδιά θα πρέπει και να είναι μακροχρόνια άνεργοι και οι δύο γονείς.
• Στους άπορους.
• Στους πολίτες με αναπηρία άνω του 67% και/ή όσοι έχουν στην οικογένεια τους ανήλικο τέκνο με ειδικές ανάγκες, με κατ’ ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67% και με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 50.000 €.
• Στις πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50 χιλιάδες ευρώ.
• Στις τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

• Στις μονογονεϊκές οικογένειες (για παιδιά και γονείς με ανήλικο ή
προστατευόμενο μέλος), με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

• 60€ το παιδί την περίοδο για ετεροδημότες

Επειδή ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι χαμηλότερος φέτος λόγω των μέτρων πρόληψης και προστασίας για τον COVID 19, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας όπου θα προηγηθούν οι δημότες / κάτοικοι.

Δραστηριότητες

Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, Παιχνίδια επιβίωσης/Τένις, Zumba, Εφαρμοσμένες Τέχνες, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Θεατρικό παιχνίδι, Μουσική Προπαιδεία.

Κανόνες συμμετοχής

• Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (αυτά που θα πάνε φέτος Α’ τάξη Δημοτικού έως και Στ’ Δημοτικού) που κατοικούν στο Μαρούσι και αυτό πιστοποιείται με λογαριασμό ΔΕΚΟ ή Artemis Card των γονέων ή των παιδιών & ετεροδημότες.
• Η αίτηση συμμετοχής θα συμπληρώνεται από το γονέα ή τον κηδεμόνα και θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου ή σε ισχύ Κάρτα Μέλους των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου Αμαρουσίου και όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ειδικές κατηγορίες. Επίσης, αν χρειάζεται, υπεύθυνη δήλωση που θα δηλώνει ότι επιτρέπει την παραλαβή του παιδιού του από κάποιον τρίτο (υποχρεωτική αναγραφή των στοιχείων του) ή να αποχωρεί το παιδί χωρίς συνοδεία.
• Σε εφαρμογή του Γενικού πρωτόκολλου για τα αθλητικά SUMMER CAMP οι γονείς ή συνοδοί θα πρέπει να συμπληρώνουν καθημερινά την ειδική λίστα εισερχομένων και εξερχομένων με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από́ τον ΕΟΔΥ.
• Τα παιδιά φέρνουν καθημερινά το δελτίο καταγραφής αθλουμένου το οποίο συμπληρώνεται και υπογράφεται από τους συνοδούς τους.

• Oι γονείς των παιδιών θα πρέπει να προμηθεύσουν με αντισηπτικό υγρό ή υγρά μαντηλάκια τα παιδιά, με ένα σνακ ή/και φρούτο που θα μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου και νερό σε δοχείο (2-3τεμ.). Το γέμισμα των μπουκαλιών από τις βρύσες δε συνιστάται.

• Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα των αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί ή θα τροποποιηθεί από τους υπευθύνου του Camp.
• Όλοι οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι για την ασφάλειά τους να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των δασκάλων τους.
• Ο γονέας-κηδεμόνας αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη συμμέτοχης του παιδιού του στο Camp και πρέπει να ενημερώσει εγκαίρως τους υπεύθυνους ή την παιδίατρο του Camp για τυχόν θέματα υγείας & ευαισθησίες του παιδιού.
• Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι για τις αθλητικές δραστηριότητες.
• Το μέλος που δεν εφαρμόζει τους κανόνες συμμετοχής θα αποκλείεται από το Camp.
• Επιστροφή του ποσού συμμετοχής στο Camp πραγματοποιείται μόνο σε περίπτωση σοβαρού ιατρικού συμβάντος, που επιβεβαιώνεται με ιατρική γνωμάτευση.
• Όταν το παιδί εμφανίζει συμπτώματα όπως Πυρετό, Βήχα, Δύσπνοια, Πονόλαιμο, Κόπωση/Μυαλγία, Διάρροια, Ανοσμία δεν προσέρχεται στο Camp.
• Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει το δικαίωμα αλλαγής ή μεταβολής των παραπάνω όρων συμμετοχής.

Χώροι διεξαγωγής

• Εγκαταστάσεις Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου
• Εγκαταστάσεις 15ου Δημοτικού Σχολείου
• Εγκαταστάσεις «Football Club 55»

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CAMP

08:30 – 08:45
Προσέλευση παιδιών στο 15ο

Δ.Σ. Αμαρουσίου

09:00-09:50
1η ενότητα αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
10:00-10:50
2η ενότητα αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
11:00-11:50
3η ενότητα αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

12:00-12:50
4n ενότητα αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
13:00-13:50
5n ενότητα αθλητικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
14:00-14:15
Παραλαβή παιδιών από τους γονείς στο χώρο που έχει οριστεί

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Αθλητικά παπούτσια και για την κολύμβηση : Μαγιό – Πετσέτα μπάνιου – Σκουφάκι
κολύμβησης – Σαγιονάρες – Σαμπουάν – Αφρόλουτρο – Γυαλάκια κολύμβησης
(προαιρετικά). Επιπλέον ένα δεύτερο σετ αθλητικής περιβολής, εσωρούχων &
καλτσών.
Τα παιδιά επίσης θα έχουν υποχρεωτικά μαζί τους καπέλο, αντηλιακή κρέμα,
αντισηπτικό υγρό ή υγρά μαντηλάκια.
Η μετακίνηση των παιδιών στους αθλητικούς χώρους θα γίνεται από τους
υπεύθυνους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τους δασκάλους της ΚΕΔΑ.

 

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, με αφορμή την έναρξη του 18ου Camp στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα παιδιά μας μπορούν να συμμετέχουν σε αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων και σε προγράμματα προσαρμοσμένα ανάλογα με την ηλικία τους και σε θεματικές όπως: Ποδόσφαιρο, Παιχνίδια επιβίωσης, Τένις, Zumba, Εφαρμοσμένες τέχνες, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Θεατρικό παιχνίδι και Μουσική προπαίδεια.

Με υψηλό το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης και δεδομένης της δύσκολης οικονομικής και ιδιαίτερης υγειονομικής συγκυρίας, ο Δήμος μας επιδιώκει να στηρίξει στην πράξη τις οικογένειες και με πολύ χαμηλό κόστος να παράξει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τα Μαρουσιωτιάκια και όχι μόνο, επεκτείνοντας την ομπρέλα κοινωνικής προστασίας και τη θερινή περίοδο. Ο Δήμος Αμαρουσίου και με αυτή τη δράση επενδύει στον άνθρωπο και δυναμώνει τους δεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ βαθμού με τους πολίτες».

Ενώ στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας αναφέρει:

«Το 18o αθλητικό και πολιτιστικό Camp που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΑ), είναι έτοιμο και φέτος, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, να υποδεχτεί τα παιδιά της πόλης μας και να τους προσφέρει δημιουργικές διεξόδους, αλλά και να στηρίξει στην καθημερινότητά της την εργαζόμενη μητέρα. Ακολουθώντας ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, σε 4 περιόδους, τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους, συμμετέχουν σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και καλλιεργούν τα ταλέντα τους μέσα από μία βιωματική ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.