Με 200 φιάλες αίματος ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου

0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη 34η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου (στις 16 & 17 Ιουνίου 2020), κατά την οποία πολίτες και εργαζόμενοι του Δήμου προσήλθαν στο Δημαρχείο, προκειμένου να προσφέρουν αίμα, το υπέρτατο αγαθό της ζωής, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Στην 34η Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκεντρώθηκαν 200 μονάδες αίματος, μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των εθελοντών αιμοδοτών, με τις οποίες ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες σε αίμα.

Την αιμοληψία διεκπεραίωσε το κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών, ενώ την επίβλεψη της δράσης είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Νομικού Προσώπου.

Επιπλέον, στην παρούσα αιμοδοσία, οι αιμοληψίες πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ραντεβού, για την καλύτερη τήρηση των μέτρων ασφαλείας και την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Κοντά στο ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», στο προσωπικό του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α., καθώς και στους εθελοντές αιμοδότες, βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε: «Μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενισχύοντας με πολλές δεκάδες φιάλες αίμα την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας. Η προσπάθεια μας αυτή στηρίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών μας, τους οποίους «ευχαριστώ» από καρδιάς και τους συγχαίρω για την ευαισθησία τους προς το συνάνθρωπο.

Εύχομαι οι πράξεις ανθρωπιάς και ευαισθησίας των εθελοντών αιμοδοτών μας να βρουν πολλούς ακόμη μιμητές, ώστε σε κανέναν να μην λείψει το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.»

Οι συμμετέχοντες στην αιμοδοσία έχουν την δυνατότητα να εφοδιαστούν με την ταυτότητα εθελοντή αιμοδότη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, που σε περίπτωση ανάγκης τους διασφαλίζει μονάδες αίματος για τους ίδιους ή τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Τέλος, σημειώνεται πως η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει «ανοικτή» στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», για όσους εθελοντές επιθυμούν να προσφέρουν, ενώ το επόμενο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί στις 20 & 21 Οκτωβρίου 2020.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.