Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία του 2ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, που υλοποίησε για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου,με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της πόλης,στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος «Θεατρική Παιδαγωγία».

Στις 7 παραστάσεις, που ανέβασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες 6 σχολείων, υπό την καθοδήγηση μιας έμπειρης ομάδας θεατρολόγων και των καθηγητών τους στο χώρο της Νεανικής Εστίας Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, η μεγάλη απήχηση και η επιβράβευση των θεατών ήταν η δικαίωση της πολύμηνης δημιουργικής προσπάθειας των σχολικών θεατρικών ομάδων και της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου για την εισαγωγή του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαριστεί θερμά τους  Διευθυντές των Σχολείων και τους Καθηγητές που αγάπησαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια και εργάστηκαν με σθένος για την υλοποίηση της, καθώς και τη Νεανική Εστία Πολυδρόσου που φιλοξένησε για 2η χρονιά στο χώρο της τις θεατρικές παραστάσεις.

Εκφράζει επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια του στους μαθητές και στις μαθήτριες της πόλης μας που πίστεψαν σε αυτή την ιδέα, διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους και εργάστηκαν με συνέπεια και αγάπη για την ολοκλήρωση αυτού του ταξιδιού στον κόσμο του Θεάτρου.
«Με τη ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών της Αττικής, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας από την Περιφέρεια Αττικής για να δώσουμε προοπτική και ελπίδα  στα παιδιά μας  και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο κ. Πατούλης με τη λήξη του προγράμματος.         

Στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία με τις αντίστοιχες θεατρικές παραστάσεις:

  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

«O Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» Sir Arthur Conan Doyle
Το σπάνιο και πανάκριβο Γαλάζιο Ρουμπίνι της Κόμισσας Μόργκαρ κλάπηκε. O διάσημος, εκκεντρικός , Άγγλος ντεντέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς και ο βοηθός του, γιατρός Τζον Ουάτσον καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Είναι άραγε τα πράγματα όπως φαίνονται ή μήπως η αλήθεια κρύβεται κάπου αλλού; Ανθρώπινα πάθη, χιούμορ, παρατηρητικότητα και ευστροφία σε μια αναμέτρηση των ηρώων με τον εαυτό τους και τους άλλους…Άλλωστε, τι άλλο είναι η ζωή;
 
Πήραν μέρος οι μαθητές:
Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος,  Ατματζίδης Απόστολος, Θεοχαρίδη Αγγελική,  Καλαμποκιά Αγγελίνα,  Καραμάνη Ηλιάνα,  Μαθιουδάκης Νικόλαος-Απόστολος,  Μηλιάδη Εβίτα,  Μουγιάκου Παναγιώτα, Πάτσκα Μαριλίζα, Στραβοράβδη Αργυρώ, Χατζησάββας Στάθης, Βαροπούλου Εύη, Θεολόγου Αλέξανδρος, Καρακουλάκη Εβίτα, Γεωργαντίδης Ιάσονας,  Μαλλίδης Δημήτρης, Παπαδόπουλος Γιώργος, Χάλκος Γιώργος, Χάλκος Βασίλης, Αδαμοπούλου Στέλλα, Ζάραγκας Κωνσταντίνος, Κωστοπούλου Ρένα.

Αφίσα: Βαροπούλου Εύη
Σύνθεση μουσικής: Γεωργαντίδης  Ιάσονας
Παίζουν μουσική οι: Βαροπούλου Εύη, Καραλουλάκη Εβίτα, Θεοχαρίδη Αγγελική, Καλαμποκιά Αγγελίνα, Γεωργαντίδης Ιάσονας
PPT: Χάλκος Βασίλης, Μαθιουδάκης Νικόλας
 
Διευθύντρια Σχολείου: Ρουμπέα Γεωργία
Υπεύθυνη  Καθηγήτρια: Νικολοπούλου Κατερίνα
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Γρίβα Θάλεια
Η παράσταση πήρε το βραβείο καλύτερης ομάδας στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Τέχνης.

  • 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο Δράκος» Γεβγκένι Σβάρτς
    Σε μια φανταστική πόλη, κάπου μακριά, δράκοι και ιππότες ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους… Ένας Δράκος έχει εγκατασταθεί μόνιμα εδώ, χρόνια τώρα. Ορίζει τις τύχες των κατοίκων της πόλης, ως αδιαμφισβήτητος αφέντης της. Οι άνθρωποι τον έχουν συνηθίσει. Δεν τους τρομάζει, όπως στην αρχή. Η οικειοθελής υποταγή τους δηλώνει ότι έχουν αποδεχτεί αυτή την κατάσταση. Άλλωστε δεν απαιτεί και πολλά… μόνο να καρπώνεται τα εισοδήματά τους και κάθε τόσο να τρώει μια κοπέλα που οι ίδιοι του προσφέρουν σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και την προστασία που υποτίθεται ότι τους παρέχει από ενδεχόμενα δεινά.

Ένας Ιππότης έρχεται να τους ελευθερώσει. Η πόλη αντιστέκεται στον ελευθερωτή της. Και όταν εκείνος εξοντώνει τον Δράκο, ένας όμοιός του, επίδοξος ηγέτης έρχεται να πάρει τη θέση του και πάλι με την ανοχή των κατοίκων. Τελικά, μήπως δεν είναι και τόσο απλό αυτό που οφείλουν οι άνθρωποι να κάνουν; να εξοντώσουν δηλαδή τον δράκο που έχουν μέσα τους…
Είναι εμφανές ότι το έργο θίγει το θέμα της αυθαιρεσίας μιας ανάξιας ηγεσίας, αλλά και της εθελούσιας υποταγής των απλών ανθρώπων – θυμάτων της προπαγάνδας, που άγονται και φέρονται, αδυνατώντας να δουν την αλήθεια που έχουν μπροστά στα μάτια τους. Συνηθισμένοι να ζουν ως υποχείρια, αναζητούν μια νέα εξουσία όταν η πρώτη εκλείψει και μοιάζουν τελικά ανήμποροι να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους.
Ο Ρώσος συγγραφέας Ε. Σβάρτς (1897-1958) έγραψε το έργο στο Λένινγκραντ το 1943, την εποχή που την πόλη κι όλο τον κόσμο απειλούσε ο «Δράκος» του φασισμού.
Πήραν μέρος οι μαθητές  :
Αναστασοπούλου Αντωνία, Αναστασόπουλος Ξενοφών, Αναστασοπούλου Λήδα, Ανδρεαδέλλη Νίκη, Δελλατόλας Μάρκος, Ζιούλης Παναγιώτης, Κεφιλής Αναστάσης, Κόντος Χάρης, Μανασάκη Κάτια, Μιχαλόπουλος Παναγιώτης, Μπούμη  Άρτεμις, Ντάντη Φωτεινή, Ουακκά Μαρία, Πεολίδου Ιωάννα, Σπανός Κωνσταντίνος, Τσιλινίκος Δημήτρης, Υφαντής Κωνσταντίνος, Φωτεινοπούλου Έλενα

Διευθύντρια Σχολείου: Υφαντή  Ευαγγελία
Υπεύθυνες  Καθηγήτριες: Υφαντή  Ευαγγελία, Πραγκαστή Μαρία, Καλάβρια  Βασιλική, Σωτηροπούλου  Δήμητρα, Μουρίκη Ελευθερία
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Ντάσκας Δημήτρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μολέσκη Ελένη
Σκηνικό – κοστούμια: Μπαρμπαβασίλογλου Κική
Βοηθοί σκηνογράφου: Αναστασοπούλου Αντωνία, Αναστασοπούλου Λήδα, Ανδρεαδέλη Νίκη,  Δελλατόλας Μάρκος, Σπανός Κωνσταντίνος
Επεξεργασία μουσικής: Βελλή-Κοσμά Βαγγελιώ

  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

«Περί ορισμένων περιορισμών»
 Μια παράσταση “θεάτρου της επινόησης” με θέμα τους περιορισμούς στην έκφραση των σκέψεων, των ιδεών και των συναισθημάτων. Τι περιορίζει τους ανθρώπους μέσα στο σχολείο αλλά κι έξω από αυτό; Πώς αντιδρούμε στους περιορισμούς; Πόσο ελεύθεροι νιώθουμε; Το κείμενο της παράστασης προέκυψε από αυτοσχεδιασμούς που έγιναν στην πρόβα και κείμενα που έγραψαν τα παιδιά.
Πήραν μέρος οι μαθητές:
Πομάρες Γιασεμή, Παναγιωτοπούλου Σοφία, Οικονόμου Αναστασία, Παλτζούδη Χρυσούλα, Παλτζούδη Αναστασία, Λουϊζίδου Ιωάννα, Μαρκουλή Δάφνη, Κωστούλας Γιώργος, Κοκολάκη Φιλοθέη, Στεφανοπούλου Μαρία
Χατζηευαγγέλου Ελένη
Διευθυντής Σχολείου: Μάντζος Λεωνίδας
Υπεύθυνες  Καθηγήτριες: Βολυράκη Στυλιανή –  Γρηγοροπούλου Σωτηρία
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Παπακωνσταντίνου Κώστας
 

  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                                             «Όνειρα…»

Μια παράσταση “θεάτρου της επινόησης” με κείμενα και σκηνές που έφτιαξαν τα παιδιά με θέμα τα “όνειρα”. Όνειρα που βλέπουμε στον ύπνο μας, ή που κάνουμε ξύπνιοι, για μας, για τη ζωή μας, για τους άλλους. Το υλικό της παράστασης αποτελείται από όνειρα των παιδιών, απαντήσεις συμμαθητών τους σε ερωτηματολόγια που τους έδωσαν και αυτοσχεδιασμούς που έγιναν στις πρόβες. Όνειρα γλυκά!

Πήραν μέρος οι μαθητές:
Μαρίνα Βαλκανά, Ναταλία Βαλσάμη, Ξένια Δημητρίου, Χριστίνα Κακαρά, Άγγελος Καρασάββας, Στέλλα Κέντρο, Έλλη Κουτσογιανοπούλου, Μαρία Λάγιου, Κέλλυ Παζοπούλου, Σωτήρης Παζόπουλος, Νικόλ Παπαδοπούλου, Μαρία-Φραντσέσκα Παπανικολάου, Μαρία Σαράτση, Μαριάννα Σκοτίδα, Μυρτώ Σπαή, Βασιλική Τριάντου, Κατερίνα Τσουμάνη, Σοφία Φιλιππίδη, Βάια Φουντεδάκη, Στέλλα Φουντεδάκη, Άννα Χρυσανθοπούλου.
Μουσική σύνθεση: Όλη η ομάδα
Διευθύντρια Σχολείου: Ελπινίκη  Αρέστη
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Σεπυργιώτη – Κάτια Νεκταρίου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κώστας Παπακωνσταντίνου

  • ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ «Στο άλσος Συγγρού»

Πρόκειται για μια πολυμεσική παράσταση (βίντεο και θεατρικό δρώμενο) που πραγματεύεται τη στάση απέναντι στο άγνωστο και διαφορετικό.
Μια παρέα μαθητών, κάνοντας βόλτα στο άλσος Συγγρού, ανακαλύπτει ένα φοβισμένο αγόρι που κρύβεται στο θεατράκι. Πώς θα αντιδράσουν τα παιδιά σε αυτή την τυχαία συνάντηση; Εσείς, τι θα κάνατε στη θέση τους;
 
Πήραν μέρος οι μαθητές:
Καΐτσας Παναγιώτης, Κουτσοστάθης Δήμος,  Μπουραντάς  Ευθύμης,  Παγουρτζή Αργυρώ, Σαμαρά Κλαίρη, Τζανετή  Αγγελίνα, Τζιόλας Ανδρέας, Τσότρα Εβίτα
Διευθύντρια Σχολείου: Ρουμπέα  Γιούλα
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Φουσέκα Μαρία
Σκηνοθετική επιμέλεια: Ορφανίδου  Άρτεμις
Κινηματογραφική Επιμέλεια: Παγουλάτος Οδυσσέας
 

  • 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» Ρομπέρ Τομά
Μια μητέρα, δυο κόρες, μια γιαγιά, μια θεία, μια οικονόμος, μια καμαριέρα και μια απρόσκλητη επισκέπτρια είναι ύποπτες για το φόνο του άντρα του σπιτιού. Η αναζήτηση του δολοφόνου θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις των γυναικών φέρνοντας στο φως κρυμμένα μυστικά και απωθημένα. Ένα έργο για τον κόσμο των γυναικών που συνδυάζει όλα τα είδη του θεάτρου. Αστυνομικό, θρίλερ, ψυχολογικό δράμα, σουρεαλιστική κωμωδία. Σε μια διασκευή για 8 +4 ηθοποιούς.
Πήραν μέρος οι μαθητές:
Κοκοσάρι Αλεξάνδρα, Κουρκούτα Ειρήνη, Νίτσκα Μαρία, Ντάμο Ντενίσα, Ντέντε Χρυσάνθη, Μερκούρη Μαρία, Μεσσινέζη Μαρίνα, Μπαμπουλασβίλι Σοφία, Μπίρη Βασιλική, Νικολά Εύα, Πίπα Ναταλία, Τσικουρά Ισιδώρα
Διευθύντρια Σχολείου:  Μπρή Χρυσάνθη
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σαμπάνη Μαρία
Διδασκαλία-Σκηνοθεσία: Φράγκος Βαλάντης

  • 8Ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                                                                                                             «ΕΞΙ σφηνάκια ΤΣΕΧΩΦ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!»

Έξι σφηνάκια Τσέχωφ! Έξι ξεκαρδιστικές δόσεις από τη μεγαλοφυΐα, τη διεισδυτικότητα και την τρυφερότητα του σπουδαίου Ρώσου συγγραφέα! Μέσα από το μεγεθυντικό φακό του γιατρού, κατ’ επάγγελμα, Άντον  Παύλοβιτς ανατέμνονται τα πάντα: το εκπαιδευτικό σύστημα, οι κοινωνικές συμβάσεις, οι σχέσεις εργασίας, η κοινωνία του θεάματος.
Απόψε, θα μεθύσουμε με θέατρο!
Πήραν μέρος οι μαθητές :
Ανδρινόπουλος Δημήτρης, Βοβολίνη Ανδριάνα, Γωνιανάκης Μιχάλης, Δουλαβέρη Ειρήνη, Λασδινού Αγγελική, Μπορουλέα Βασίλης, Μούχα Αννα, Νικολόπουλος Νίκος, Νικολοπούλου Άννα, Παπαϊωάννου Ερατώ Παπασταύρου Κατερίνα, Πόππλο Εμμανουέλα, Ράπτη Τάνια, Σκλια Μαριάννα, Σκουρολιάκος Βασίλης, Τζαγκουρνή Ίνα
Διευθυντής Σχολείου: Κωνσταντίνος Κυτέας
Υπεύθυνη  Καθηγήτρια: Ευγενία Αννίνου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Δημήτρης Ντάσκας
Βοηθός Σκηνοθέτη :Ελένη Μολέσκη
Σκηνικό – κοστούμια: Κική Μπαρμπαβασίλογλου
Μουσική και Επιμέλεια: Όλη η ομάδα
Επεξεργασία μουσικής: Βαγγελιώ Βελλή-Κοσμά

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη συνεργασία:
του κυρίου Τάκη Τζαμαργιά, σκηνοθέτη και Πανεπιστημιακού,
της κυρίας Σοφίας Ευτυχιάδου, Θεατρολόγου – Δραματολόγου – Κριτικού Θεάτρου
του κυρίου Γιάννη Νικολαΐδη, χορευτή – χορογράφου
και των ηθοποιών σκηνοθετών: κας  Ελένης  Μολέσκη, κου Δημήτρη Ντάσκα,
κου  Βαλάντη Φράγκου, κου Κώστα Παπακωνσταντίνου, κας  Θάλειας Γρίβα,κας Άρτεμις Ορφανίδου.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ