Μαγικές βραδιές γεμάτες πολιτισμό έρχονται στο Δήμο Αμαρουσίου [Εικόνες & Βίντεο]

0

Παρουσιάστηκε το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου με μια συνέντευξη τύπου στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στην Βορέειο Βιβλιοθήκη είναι πλούσιο, υψηλού επιπέδου και περιλαμβάνει μουσικές, θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις στις πλατείες και στους πολιτιστικούς χώρους της πόλης, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν όσα για καιρό στερήθηκαν, λόγω της υγειονομικής κρίσης.

15 παραστάσεις για όλα τα γούστα θα ξεδιπλωθούν από τις 25 Ιουνίου 2021 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ τις εκδηλώσεις συμπληρώνουν θερινό σινεμά για τους λάτρεις του κινηματογράφου, βραδιές jazz, κλασσική μουσική, θεατρικά για μικρούς και μεγάλους και φυσικά τα «Σπαθάρεια».

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά τη συνέντευξη Τύπου έδωσε το στίγμα της πολιτιστικής του πολιτικής και τις προτεραιότητες υπογραμμίζοντας: «Ο Δήμος Αμαρουσίου απλώνει τις εκδηλώσεις του στις γειτονιές, γιατί η καρδιά της πόλης δεν χτυπά μόνο στο κέντρο. Συνάμα μεριμνά για κάθε πολίτη, καθώς δεν σχεδιάζει μόνο με βάση τις απαιτήσεις ενός μέσου κοινού, αλλά αναγνωρίζει και απευθύνεται με τις επιλογές του στις διαφορετικές προτιμήσεις. Παράλληλα, ανοίγει στους δημότες τις πολιτιστικές υποδομές που διαθέτει, όπως τη Βορέειο και το Σπαθάρειο, γιατί θέλει τα Μουσεία, η Βιβλιοθήκη και η Πινακοθήκη να αποτελούν ενεργά κύτταρα Πολιτισμού, ενταγμένα στη ζωή της πόλης, αλλά κυρίως συνδυάζει την αισθητική παιδεία με την αναψυχή, με μόνο κριτήριο την ποιότητα στις επιλογές του.»

«Το Καλοκαιρινό Πολιτιστικό Πρόγραμμα μαζί με το Φεστιβάλ αποτελούν μία ολοκληρωμένη πρόταση πολιτισμού και ψυχαγωγίας και προσκαλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να μοιραστούν μαζί μας υπέροχες καλλιτεχνικές βραδιές» σημείωσε ο κ. Αμπατζόγλου, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής δύο μουσικών παραστάσεων για τις οποίες ο Δήμος καλύπτει οργανωτικά ή/και τεχνικά έξοδα και παρέχονται δωρεάν προς το κοινό.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Νικολαράκος αναφέρθηκε διεξοδικά σε κάθε μια εκδήλωση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας: «Απελευθερώνοντας την τέχνη, δίνουμε διεξόδους στον κόσμο που θέλει να ξαναζήσει ελεύθερος από τα δεσμά της πανδημίας, βιώνοντας το θαύμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απολαμβάνοντας στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.»

Στην Συνέντευξη Τύπου παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη, η οποία στο χαιρετισμό της εξέφρασε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη στο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου, με την προσφορά δύο μεγάλων συναυλιών και συγκεκριμένα: Στις 13 Ιουνίου με τη συναυλία των Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μιχάλη Χατζηγιάννη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και στις 12 Σεπτεμβρίου με τη συναυλία της καταξιωμένης ερμηνεύτριας Κωνσταντίνας με τίτλο «Μια Ελλάδα Φως».

Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος θεατρικών και μουσικών εκδηλώσεων Χάρης Ρώμας, ο οποίος εξήρε το έργο και ιδιαιτέρως το πολιτιστικό του κ. Θ. Αμπατζόγλου στο Μαρούσι και ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Γιάννης Γεωργιάδης, που ηγείται της Συμφωνικής Ορχήστρας Novarte που συμμετέχει στο πρόγραμμα με τη συναυλία «Το Μουσικό της Ελλάδος Νήμα».

Τέλος παρέστησαν η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Πολιτισμού Άννα Βαγιωνά και η Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Μάχη Νικολαράκου και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.