Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου: “Η έννοια της Μητέρας είναι συνώνυμη της κοινωνικής ειρήνης και της ανάπτυξης ενός τόπου”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη γιορτή της Μητέρας:

«Η γιορτή της Μητέρας είναι η γιορτή της Οικογενειακής και Κοινωνικής Συνοχής. Τιμούμε το Πρόσωπο εκείνο που συμβολίζει τη δημιουργία, τη γέννηση και την άδολη αγάπη.

Αυτή την ημέρα οφείλουμε να σκεφτούμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί τις αποφάσεις που λάβαμε και ενέργειές μας προς τη θετική κατεύθυνση, προκειμένου να στηρίξουμε το ρόλο της Μητέρας.

Ο Δήμος μας τη χρονιά που πέρασε ενδυνάμωσε περαιτέρω τις κοινωνικές του υπηρεσίες και υποδομές προκειμένου να ενισχύσει τον ύψιστο κοινωνικό ρόλο της Μητέρας και της Οικογένειας κατ’ επέκταση. Επιπλέον πολλαπλασιάσαμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και με πράξεις ουσίας σταθήκαμε στο πλευρό των Μητέρων όχι μόνο του Αμαρουσίου αλλά και όπου παρατηρήθηκε ανάγκη με κομβικότερη τη στήριξη των Μητέρων της Ουκρανίας.

Δεν εφησυχάζουμε και δεν αρκούμαστε σε ότι καλό έχουμε καταφέρει. Πρέπει όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή και πολίτες να εργαζόμαστε ακούραστα για τη Μητέρα όπως η Μητέρα ακούραστα εργάζεται και αγαπάει το παιδί της.

Φέτος ο Δήμος μας, με τη γιορτή που διοργανώνει στη Βορέειο Βιβλιοθήκη το απόγευμα της 11ης Μαΐου, τιμά και βραβεύει τις μητέρες των παιδιών με αναπηρία. Είναι άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα της Μητέρας ηρωΐδας που καταφέρνει να ξεπεράσει δυσκολίες και να δώσει στο παιδί της όλα εκείνα τα εφόδια, ψυχικά και υλικά, έτσι ώστε να μην νιώσει ούτε στιγμή διαφορετικότητα ή αποκλεισμό. Σε αυτές τις Μητέρες στεκόμαστε δίπλα τους με σεβασμό και ως Δημοτική Αρχή πράττουμε ό,τι είναι εφικτό, προκειμένου τα Άτομα με Αναπηρία στο Δήμο μας να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε δομές και υπηρεσίες.

Για εμάς η έννοια της Μητέρας είναι συνώνυμη της Κοινωνικής Ειρήνης και της Ανάπτυξης ενός τόπου και με αυτή την αρχή πορευόμαστε.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Μαρουσιώτισσες Μητέρες»​

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ