Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Θ. Αμπατζόγλου, Δήμαρχος Αμαρουσίου: “Είμαστε πεπεισμένοι πως όλοι μαζί και ο καθένας σπίτι του, επιδεικνύοντας συλλογική και ατομική ευθύνη θα τα καταφέρουμε.”

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μιλώντας αποκλειστικά στον Χ-τύπο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μέτρα του Δήμου για την προστασία των πολιτών έναντι του κορωνοϊού, αλλά και στην ανταπόκρισή τους σε αυτά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Χ-τύπο:

Αρχικά, για την λήψη των μέτρων πρόληψης

“Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το φαινόμενο της επιδημίας ξεκινήσαμε τα προληπτικά μέτρα απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους ευθύνης του Δήμου, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κάθε σημείο συγκέντρωσης κόσμου. Επίσης άμεσα και έγκαιρα πριν ακόμη παρθεί η κυβερνητική απόφαση αναστείλαμε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα. Σήμερα είμαστε σε εγρήγορση και διαρκή επιφυλακή, τόσο για την τήρηση των εκτάκτων μέτρων αλλά και για το βάσει αυστηρού προγράμματος σχολαστικό καθαρισμό και απολύμανση όλων των σημείων που είναι κοινόχρηστα και υπαίθρια.”

Για την προσαρμογή των δημοτών στη νέα κατάσταση

“Παρότι ο Δήμος δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτή τη «βίαιη» μετάβαση στην ηλεκτρονικοποίηση των πάντων, καταφέραμε να οργανώσουμε την επικοινωνία με τους πολίτες μέσω τηλεφώνου ή διαδικτύου και σήμερα αυτός είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας. Από την άλλη η διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο επικοινωνούν κυρίως με τηλεδιασκέψεις έτσι ώστε να αποφεύγεται η έκθεση στον κίνδυνο μετάδοσης. Οι Μαρουσιώτες εν γένει ανταποκρίνονται με σύνεση. Όλοι αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης.”

Τέλος, για τις πρωτοβουλίες στήριξης των ευπαθών ομάδων και το νέο πρόγραμμα αιμοδοσίας

“Οι δομές κοινωνικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι ενεργές και είναι δίπλα στον πολίτη. Εξυπηρετούνται όλες οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με υπηρεσίες και αγαθά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Παράλληλα στις 31 Μαρτίου ξεκινά στο Δημαρχείο και το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας. Το σύνθημά μας, κανείς Μαρουσιώτης μόνος και αβοήθητος γίνεται κάθε μέρα πράξη. Ενθαρρύνουμε τον εθελοντισμό πάντα τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και είμαστε πεπεισμένοι πως όλοι μαζί και ο καθένας σπίτι του, επιδεικνύοντας συλλογική και ατομική ευθύνη θα τα καταφέρουμε.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ