Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Η εφαρμογή «Φάρμα  του Διαδικτύου», η δημιουργική πρόταση του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων για τα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ευαισθητοποίηση απέναντι στις δυσχέρειες που δημιουργεί για τις οικογένειες ο υποχρεωτικός εγκλεισμός στο σπίτι για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωναϊού αλλά και εστιάζοντας στη σημασία που συνιστά για τα παιδιά μας να περνούν δημιουργικά και εποικοδομητικά τον χρόνο τους όσο απέχουν από το σχολείο τους, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή προτείνοντας με ένα ηλεκτρονικό παραμύθι για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.

 

Μέσω της εφαρμογής https://apps.apple.com/gr/app/the-internet-farm/id1456280221?l=el παιδιά άνω των 4 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν τη «Φάρμα  του Διαδικτύου» είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά. Πρόκειται για ένα παραμύθι για το ασφαλές Διαδίκτυο που εντάχθηκε στα Δημοτικά σχολεία, έγινε θεατρικό έργο και τώρα πλέον ταξιδεύει και στο Διαδίκτυο. Η πρώτη από τη σειρά των ιστοριών διατίθεται δωρεάν.

 

Με αφορμή την πρόταση δημιουργικής απασχόλησης του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, η Πρόεδρος του Ομίλου και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: «Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τα παιδιά βέβαια έχουν αστείρευτη ενέργεια η οποία δεν βρίσκει εύκολα διέξοδο μέσα σε τέσσερις τοίχους. Ο κατ’ οίκον περιορισμός, ωστόσο, μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για ψυχαγωγία και μάθηση. Και το Διαδίκτυο αναμφισβήτητα είναι ένα σύγχρονο εργαλείο διάδρασης, επιρροής και εκμάθησης. Μέσα από απλές και όμορφες ιστορίες ας μάθουμε μαζί με τα παιδιά μας πώς να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σωστά αποφεύγοντας τις παγίδες και τις απρόβλεπτες αρνητικές συνέπειες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ