Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ενωμένο Μαρούσι: “Ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. κύριε Κόνιαρη ΔΕΝ είναι «σπίτι σας»”

Δημοσιεύθηκε

στις

Καταγγελία σχετικά με τη διοίκηση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. από τον κ. Π. Κονιάρη εξέδωσε η δημοτική παράταξη Ενωμένο Μαρούσι.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η αυθαιρεσία και η ανευθυνότητα εκδηλώνονται σχεδόν σε κάθε ενέργεια της διοίκησης του κ. Αμπατζόγλου και των συνεργατών του που στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στις θέσεις τους από το 2007 και καμία καινούργια ιδέα δεν έχουν να καταθέσουν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της μίσθωσης νέου ακινήτου στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου για την στέγαση του παιδικού σταθμού: Στην συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2021 του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) ο πρόεδρος κ. Πέτρος Κόνιαρης έφερε το θέμα χωρίς νωρίτερα να έχει γίνει ενημέρωση ότι λήγει η σύμβαση μίσθωσης του ακινήτου που στεγάζεται σήμερα ο παιδικός σταθμός.

Από τις ερωτήσεις των μελών που εκπροσωπούν το #Ενωμένο Μαρούσι αποδείχθηκε ότι είχε κοινοποιηθεί εξώδικη δήλωση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, προς το νομικό πρόσωπο από τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε. Η εισήγηση δε του προέδρου προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν ελλιπέστατη, καθώς κανένα έγγραφο (π.χ. το εξώδικο, το μισθωτήριο συμβόλαιο το οποίο έληξε κ.λ.π.) δεν την συνόδευε.

Τα μέλη του Δ.Σ. που ανήκουν στην παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι ζήτησαν από τον πρόεδρο να αποσύρει την συζήτηση του θέματος και να το επαναφέρει παρουσιάζοντας όλα τα έγγραφα που το αφορούν. Το θέμα επανήλθε στην συνεδρίαση της 4 Ιουνίου 2021 και προσκομίστηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα.

Από τα στοιχεία και τις απαντήσεις του κ. Κόνιαρη στις ερωτήσεις της παράταξης μας διαπιστώθηκε:

 

* Η απόκρυψη της εξώδικης καταγγελίας της σύμβασης του ιδιοκτήτη από τις 16.9.2020.

 

* Η αναντιστοιχία της ημερομηνίας λήξεως του συμβολαίου μίσθωσης με αυτή της σύμβασης μίσθωσης και το νόμο 3130/2003 άρθρο 4 που ορίζει σαφέστατα πως η διάρκεια των μισθώσεων των δημοσίων υπηρεσιών είναι 12 έτη.

 

* Το μεγάλο διοικητικό και δημοκρατικό έλλειμμα του προέδρου του Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.Δ.Α. κ. Π. Κόνιαρη, ο οποίος χωρίς να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε αδιαφανείς προσωπικές ενέργειες, τουλάχιστο για ένα χρόνο.

 

Η παράταξη μας όπως είναι επόμενο αποδοκίμασε τις παραπάνω ενέργειες και καταψήφισε το συγκεκριμένο θέμα παρόλο που αναγνωρίζει την ανάγκη εύρεσης χώρου για τη στέγαση του παιδικού σταθμού Αγίας Φιλοθέης.

 

Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙΠ.Α.Δ.Α. κ. Πέτρος Κόνιαρης έχει τεράστιες ευθύνες και είναι αυταπόδεικτο πως κρύβει την πραγματικότητα από την ιδιοκτήτρια, την τοπική κοινωνία τους γονείς και τα παιδιά του παιδικού σταθμού.

Είναι ο μοναδικός υπεύθυνος!

 

* Επειδή καθυστέρησε για εννέα μήνες (9!) να ενημερώσει το Δ.Σ. του αρμοδίου νομικού προσώπου, του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. για την έξωση που έκανε ο ιδιοκτήτης στον παιδικό σταθμό της Αγίας Φιλοθέης.

* Επειδή προσπάθησε να «περάσει» από το Δ.Σ. με διαδικασίες-εξπρές και χωρίς ενημέρωση των μελών ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Η διοίκηση ενός τόσο νευραλγικού πόστου όπως το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. που ασχολείται με θέματα υγείας, πρόνοιας, προστασίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδικούς σταθμούς, πρέπει να αποδεικνύει κάθε μέρα την ευαισθησία την υπευθυνότητα και τη διαφάνεια. Ο κ. Κόνιαρης και ο κ. Αμπατζόγλου θα είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την ταλαιπωρία των παιδιών και των γονέων τους, του παιδικού σταθμού της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022.

Τα μέλη της παράταξη #Ενωμένο Μαρούσι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού προσώπου Δημοσίου Δικαίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α:

 

Γιαννακάκος Ηλίας δημοτικός σύμβουλος

Μπόγδανος Σπύρος δημοτικός σύμβουλος

Γιαννέλλας Γιάννης μέλος διοικητικού συμβουλίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Χάγερ Κυριάκος μέλος διοικητικού συμβουλίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Κούκουζας Πέτρος δημοτικός σύμβουλος, αναπληρωματικό μελος

Κουτσουβέλης Δημήτριος δημοτικός σύμβουλος, αναπληρωματικό μελος

Δρίβα Αφροδίτη αναπληρωματικό μελος διοικητικού συμβουλίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Ντάντα Παναγιώτα αναπληρωματικό μελος διοικητικού συμβουλίου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ