Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δράσεις ευαισθητοποίησης κατά της βίας των γυναικών από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αναλαμβάνει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου), που καθιερώθηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1961 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Ημέρα αφιερώνεται κάθε χρόνο στις γυναίκες που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται σε οποιαδήποτε μορφής βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική) σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα,

Ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών το Δημαρχιακό Μέγαρο θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα, που είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Επίσης, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) μέλη και εθελόντριες της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων θα διανείμουν φυλλάδια με χρήσιμες πληροφορίες και θέμα «Που μπορείς να απευθυνθείς εάν αντιμετωπίζεις οποιοσδήποτε μορφής έμφυλη βίας».

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου

Παράλληλα, ο Δήμος Αμαρουσίου εκπονεί μελέτη σχετική με τα θέματα Ισότητας των Γυναικών. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής, διεξάγεται έρευνα μέσω ερωτηματολογίου για τον εντοπισμό των διακρίσεων που συνδέονται με το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα του φύλου.

Με αφορμή τη Διεθνή αυτή Ημέρα, ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει στη διάθεση των πολιτών το σχετικό ερωτηματολόγιο και τους απευθύνει ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής στην έρευνα, δια των απαντήσεων τους στο ερωτηματολόγιο, το οποίο είναι ανώνυμο.

Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων και την περαιτέρω ανάλυση, αναφορικά με τις σχέσεις των δύο φύλων και τις ενδεχόμενες δράσεις που μπορεί να προκύψουν.

Το ερωτηματολόγιο είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScY…/viewform…

Επίσης θα διατίθεται και σε έντυπη μορφή στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ