Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Διαμάχη για μια… δαπάνη και ένα αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με νέο περιεχόμενο εμπλουτίζεται η κόντρα δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόθεση αγοράς νέων οχημάτων από το Δήμο με την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα την παράταξη “Ενωμένο Μαρούσι” να ασκεί έντονη κριτική, επισημαίνοντας τα εξής:

“Καμιά φορά μόνο με πικρό χιούμορ μπορεί να προσεγγίσει κανείς το πάρτι αναθέσεων της διοίκησης Αμπατζόγλου που πλέον το έχει παρακάνει ακόμα και όταν πρόκειται για την αγορά ενός αυτοκινήτου 1000 κυβικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών.

Συνεχίζει τα ίδια που ξεκίνησε προ μηνών όταν ο Δήμος μας αγόρασε πανάκριβα και με απευθείας ανάθεση τρία τουρκικά λεωφορεία με 586.000 ευρώ εργαλειοποιώντας στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για τη διαχείριση της πανδημίας.

Έκτοτε συνεχώς ανακαλύπτουμε σπατάλη των δημοτικών πόρων.

Οφείλει λοιπόν ο κ. Αμπατζόγλου στους δημότες του Αμαρουσίου να εξηγήσει πως ο Δήμος αγοράζει στη νέα αυτή περίπτωση 3 επιβατικά αυτοκίνητα 15.000 ευρώ ακριβότερα από τον επίσημο λιανικό κατάλογο της εταιρείας; Από που προκύπτει αυτή η διαφορά;

Ιδού το έγγραφο της δαπάνης:

Ένα αυτοκίνητο που για όλους κοστίζει 12.992 ευρώ ο κ. Αμπατζόγλου το πλήρωσε ( με τα χρήματα των δημοτών βεβαίως) 17.450 γιατί…μπορεί.

Γιατί οι δημότες Αμαρουσίου θα πληρώσουν συνολικά για την αγορά τριών επιβατικών οχημάτων το ποσό των 64.914 ευρώ, ενώ από τον κατάλογο λιανικής πώλησης της FORD που παραθέτουμε (https://www.ford.gr/content/dam/guxeu/gr/documents/pricelists/PL-Cars.pdf) προκύπτει ότι τρία επιβατικά οχήματα πέντε θέσεων (μικρού τύπου) – FORD FIESTA Titanium 1.0L κοστίζουν συνολικά 49.812 ευρώ.

Καλοτάξιδα πάντως και κάθε άλλο… καλό ευχόμαστε… Ενημερώνουμε όμως τους δημότες ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά τους και θα πρεπε να κατευθύνονται στην αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης μας.”

 

 

“Η βιασύνη και η ημιμάθεια κακοί σύμβουλοι ακόμη και στον πόλεμο λάσπης”

Η διοίκηση του Δήμου έσπευσε να απαντήσει στις κατηγορίες αναφέροντας:

“Όσο αφορά στη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση 3 επιβατικών αυτοκινήτων από τον Δήμο Αμαρουσίου, οφείλουν να γνωρίζουν στη Δημοτική Παράταξη «Ενωμένο Μαρούσι» πως:

1. Αυτή τη στιγμή η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεπώς ουδέν αληθές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε ΗΔΗ τα οχήματα.

2. Η προμήθεια οχημάτων υπεβλήθη σε μία πρώτη διαγωνιστική διαδικασία κατά την οποία καμία εταιρία δεν εξεδήλωσε ενδιαφέρον και μία δεύτερη στην οποία μία και μόνη εταιρία παρουσίασε την προσφορά της.

3. Όλη η διαγωνιστική διαδικασία υπόκειται σε συγκεκριμένη νομοθεσία την οποία εφαρμόζουν οι υπηρεσίες του Δήμου και ουδεμία ανάμειξη ή παρέμβαση υπάρχει από τη Διοίκηση.

4. Το κόστος απόκτησης οχημάτων δεν συμπεριλαμβάνει μόνο την αγορά αλλά και​ έξοδα όπως ανταλλακτικά και υπηρεσίες συντήρησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εγγυητικές επιταγές, λοιπά κόστη δημοσίευσης κ.α.

5. Αυτή τη στιγμή η διαγωνιστική διαδικασία υπόκειται στον έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως προβλέπεται για την τήρηση της νομιμότητας.

6. Όλα τα σχετικά έγγραφα όπως μελέτες, αποφάσεις, κ.α, βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Συνεπώς, η βιασύνη και η ημιμάθεια αποδεικνύονται κακοί σύμβουλοι ακόμη και στον πόλεμο λάσπης. Λυπούμαστε για μία ακόμη φορά, που το «Ενωμένο Μαρούσι» επιλέγει την παραπληροφόρηση και όχι την εποικοδομητική συνεργασία.

Σε κάθε περίπτωση τους συμβουλεύουμε πρώτα να ενημερώνονται και στη συνέχεια να «πυροβολούν».”

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ