Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου: Διαδικτυακές συναντήσεις γεμάτες δράση για τα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανακοινώθηκε η συνεργασία της Βορέειου Βιβλιοθήκης και της ΚΕΔΑ που αφορά στην ανάπτυξη της παιδικής φιλαναγνωσίας μέσω διαδικτυακών διαδραστικών αφηγήσεων για τα παιδιά του Δήμου Αμαρουσίο.

Πρόκειται για πέντε Σάββατα και πέντε διαδικτυακές συναντήσεις γεμάτες δράση. Παιδιά από 4-6 ετών, θα οδηγηθούν σ’ έναν κόσμο μαγικό με οδηγό την αγάπη τους  για το βιβλίο.: “Ένας λύκος, ένα χταπόδι, ένα δέντρο, μία κουκουβάγια, ένα καπέλο και ένας ντετέκτιβ θα μας ξετυλίξουν την κόκκινη κλωστή του παραμυθιού. Η διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση είναι αυτά που θα χρειαστούν οι μικροί μας φίλοι.”

 

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, η ιστορία θ’ αρχινίσει και έναν λύκο θα συναντήσει. Μια ιστορία όπου τα παιδιά, μέσα από το θεατρικό, το μουσικοκινητικό και το αισθητηριακό παιχνίδι, θα έχουν ενεργό ρόλο, θα βοηθήσουν στην εξέλιξη και θα δώσουν λύση στο πρόβλημα του ήρωα της ιστορίας μας.

 

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Μπαίνεις λυπημένος και βγαίνεις ευτυχισμένος, μπαίνεις θυμωμένος και βγαίνεις πιο ήρεμος, μπαίνεις φοβισμένος και βγαίνεις ατρόμητος. Ένα εργαστήρι βασισμένο σε μία ιστορία που θα δραματοποιηθεί από τα ίδια τα παιδιά μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινητικά παιχνίδια.

 

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Μέτρα μέχρι το οχτώ. Οχτώ πόδια, οχτώ παλαμάκια, οχτώ κουτάλες, οχτώ μαράκες, οχτώ σκούπες. Ένα χταπόδι σκανταλιάρικο έρχεται να μας ταράξει την ησυχία μας. Φωνάζοντας δυνατά: ΖΑ-ΒΟ-ΛΙΕΣ!!!!Ζαβολιές σημαίνει γέλιο, σημαίνει παιχνίδι, σημαίνει χορός, σημαίνει ευτυχισμένο παιδί.

 

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Ένα δέντρο μεταμφιέζεται, κάθε εποχή και μια αλλιώτικη μεταμφίεση.                                Τι μεταμφίεση έχει το δέντρο, το Φθινόπωρο; Τον Χειμώνα; Την Άνοιξη; Το Καλοκαίρι; Η σοφή κουκουβάγια θα μας δώσει απαντήσεις μέσα από τα παιχνίδια της.

 

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Ο πιο γνωστός ντετέκτιβ ψάχνει να βρει την αλήθεια. Μέσα από φιλοσοφικά ερωτήματα και περιπέτειες, θα καταφέρει να βρει τελικά την απάντηση στο ερώτημα που βασανίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα «Ποιος είναι ο αληθινός σκοπός της ζωής;».

 

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 12:30

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώνουν τη συμμετοχή των παιδιών τους στις διαδικτυακές διαδραστικές αφηγήσεις του τρέχοντος μηνός, στο 210 6147181.​

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ