Γ. Πατούλης: “Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δασικό χαρακτήρα του κτήματος Συγγρού” – Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη της Ι. Συγγρού

0

Στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί το Δάσος Συγγρού ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα εντός του Κτήματος Συγγρού, χοροστάτησαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Κατάρας και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος κ. Χρήστος Κυριακόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Ο Περιφερειάρχης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Τόσο από τη θέση του Δημάρχου Αμαρουσίου παλαιότερα, όσο και από τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής σήμερα, έχω ως βασική μου προτεραιότητα τη προστασία και φύλαξη του Δάσους Συγγρού, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής της Αττικής. Συνεργάζομαι στενά με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και όπου μπορούμε ως Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία αυτού του σημαντικού και εμβληματικού πνεύμονα πρασίνου ο οποίος είναι πόλος έλξης και αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας. […] Τιμούμε την μνήμη της Ιφιγένειας Συγγρού, μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με πολύ σημαντική προσφορά στον τόπο μας. Για όλους εμάς το όραμα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού, συζύγου του Εθνικού Ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, που κληροδότησε το Κτήμα με σκοπό να αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου συνεχίζει να μας εμπνέει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα».

Την εκδήλωση τίμησαν η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών και μέλος του ΙΓΕ Λ. Κεφαλογιάννη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χρ. Καλογήρου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Στ. Τσιπουράκης και Γ. Νικολαράκος, η Αντιδήμαρχος Πεντέλης Α. Αργύρη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ Δ. Κυριακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Α. Κόκκαλης, οι τέως πρόεδροι Ν. Θυμάκης, Β. Έξαρχος, Π. Σκοτιδάκης, Λ. Καζακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

 

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.