«Γιορτή Τσικουδιάς 2019» – Γνήσιο κρητικό γλέντι από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Κρηταγενής Ζευς»

0

Εκατοντάδες φίλοι της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς», απόλαυσαν ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κρητική παράδοση υπό τους ήχους της λύρας, του μαντολίνου και του λαγούτου, στην καθιερωμένη πλέον «γιορτή τσικουδιάς 2019», που πραγματοποιήθηκε  στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».

Στη γιορτή το παρόν έδωσε και  Δήμαρχος της πόλης, κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος στον εγκάρδιο χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Κωστή Σηφάκη και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, που μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις κρατούν ζωντανές τις κρητικές παραδόσεις.


«Είμαστε κοντά σας και υποστηρίζουμε το έργο σας που διατηρεί και προάγει τις παραδόσεις,
τη λαογραφία, τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης.
Μέσω της αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, κοινός στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας»
υπογράμμισε ο κ. Αμπατζόγλου , ευχόμενος σε όλους να περάσουν μία όμορφη κρητική βραδιά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωστής Σηφάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για την υποστήριξή του στις πολιτιστικές δράσεις της Ένωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κα Λουκία Κεφαλογιάννη.

Παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Ιωάννης Νικολαράκος, Στέφανος Τσιπουράκης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ευάγγελος Κάββαλος, Κων/νος Ρώτας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, Φανή Λέκκα, Αικατερίνη Βουρλάκη, Μαρία Ρώτα, Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη, Σπύρος Μπόγδανος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.