Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των παιδικών χαρών του Δήμου Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αμαρουσίου μέσα απ’ την προσπάθεια αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των κοινόχρηστων χώρων και δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ψυχαγωγία και διασκέδαση των παιδιών προέβη στην ανακαίνιση των παιδικών του χαρών.
Οι παιδικές χαρές στο Δήμο 40 στον αριθμό, βρίσκονται διασπαρμένες σε όλες τις πολεοδομικές ενότητες και καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών. Διαθέτουν πινακίδα που αναφέρει τους κανόνες λειτουργίας και έχουν πάρει πιστοποίηση, η οποία ανανεώνεται κάθε 1-2 χρόνια.

Στο πλαίσιο της ανάπλασής τους, έγιναν αποξηλώσεις παλαιών οργάνων και τοποθετήσεις νέων σύγχρονων οργάνων που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας. Επίσης, έγινε αποξήλωση παλαιών περιφράξεων και αντικατάστασή τους με νέες, αντικαταστάσεις δαπέδων σωστού πάχους για την ασφάλεια των παιδιών σε περίπτωση πτώσης τους.
Μετά τις παρεμβάσεις αυτές ο Δήμος θα ανανεώσει τις πιστοποιήσεις που έχει. Ήδη έχει ξεκινήσει η αποτύπωση των σχεδίων μετά τις αλλαγές, ενώ παράλληλα έχει αιτηθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος» για χρηματοδότηση και πλήρη ανακαίνιση των παιδικών χαρών μέσα στο 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ