Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Έτοιμοι να αναλάβουν δράση οι νέοι και νέες στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Φόρουμ Νέων του Δήμου Αμαρουσίου στον κήπο της Βορέειου Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου.

Τους Νέους Συμβούλους καλωσόρισε ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης όπου και τους παρουσίασε το πλαίσιο δράσης και λειτουργίας του θεσμού βάσει του καταστατικού του όπως αυτό αποφασίστηκε και ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής στις 23 Φεβρουαρίου 2021.

Κατά το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας του Φόρουμ Νέων και στην υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης για να αποκτήσει η Νέα Γενιά του Αμαρουσίου βήμα και ρόλο στα κοινά της πόλης. Ενδεικτικά ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι στην κουλτούρα αυτής της Δημοτικής Αρχής ο διάλογος με τους πολίτες . Το έχουμε αποδείξει αυτά τα 2 χρόνια της διοίκησής μας με ποικίλους τρόπους. Συζητούμε καθημερινά με συλλόγους και πολίτες τα θέματα των γειτονιών ή των πολιτιστικών / αθλητικών φορέων που εκπροσωπούν. Στο ίδιο μοτίβο θέλουμε και την ειδικότερη επικοινωνία με τους Νέους της πόλης μας. Θεωρούμε πως αυτός ο διάλογος θα επιφέρει μία δημιουργική ώσμωση για το καλό του συνόλου της Μαρουσιώτικης κοινωνίας. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε ανοικτοί στις φρέσκες ιδέες και προτάσεις σας και θέλουμε να συμμετέχετε, να πρωτοπορείτε στους σχεδιασμούς μας για να κάνουμε το Μαρούσι που όλοι αγαπούμε περισσότερο φιλικό και σύγχρονο».

Παρόντες στην 1η συνάντηση με τους Νέους, ήταν ακόμη ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής και Κατερίνα Βουρλάκη αντίστοιχα, οι οποίοι στο καλωσόρισμά τους σημείωσαν τη συνεργασία που πρέπει να έχει το Φόρουμ με το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε το έργο και οι εισηγήσεις τους να γίνονται αντικείμενο διαλόγου και υλοποίησης από τα αρμόδια όργανα του Δήμου. Το λόγο επίσης έλαβε και η παρούσα στην εκδήλωση γνωριμίας, νεαρότερη Δημοτική Σύμβουλος Μάντυ Ρώτα, η οποία αναφέρθηκε στη θετική εμπειρία της από τη συμμετοχή της στα κοινά από τη θέση του αιρετού μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και ως Πρόεδρος του Συλλόγου Στούντιο Άλφα.

Για τη δράση του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας ενημέρωσε το Φόρουμ, ο παριστάμενος Αντιπρόεδρος Στέλιος Μαριδάκης ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για την ανάγκη συμμετοχής στα κοινά από τις νεολαίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για δημοκρατικότερες κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δωδώνη, Ηλίας Ζορμπαλάς με την ιδιότητα του πρώην μέλους ΤΟΣΥΝ μίλησε στα μέλη του Φόρουμ για τα συστατικά επιτυχίας της προσπάθειας που ξεκινά και στηρίζεται στη διαρκή και ενεργή ενασχόληση με τα προβλήματα και τις ιδέες για μία καλύτερη πόλη.

Τέλος όλα τα παριστάμενα μέλη του Φόρουμ έλαβαν το λόγο και αφού παρουσιάστηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους για τον τρόπο λειτουργίας του οργάνου των Νέων και συνεχάρησαν τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης.

Υπενθυμίζεται πως ο ρόλος του Φόρουμ, θα έχει χαρακτήρα γνωμοδοτικό και οι αποφάσεις του θα μπορούν να εκφράζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω των εκπροσώπων του. Παράλληλα, οι αποφάσεις του θα μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς το Δήμαρχο και τη Διοίκηση για θέματα νεολαίας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ