Έρχεται «Open Mall» στο κέντρο του Αμαρουσίου;

0
btrmdn

Με τη συμμετοχή πλήθους εκπροσώπων από τις εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου η ενημερωτική συνάντηση με σκοπό τη λειτουργία ανοικτού τύπου Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα Καινοτομία 2014 – 2020» με αναφορά στην πρόσκληση με τίτλο «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου».

Η παραπάνω πρόσκληση αφορά σε υποβολή πρότασης από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου προϋπολογισμού μέχρι 1,9 εκατ. ευρώ με συνδικαιούχο το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α) και με τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου. Το πρόγραμμα με προϋπόθεση τη δωρεάν συμμετοχή 70% των εμπορικών επιχειρήσεων του κέντρου του Αμαρουσίου περιλαμβάνει την επιδότηση των συμμετεχόντων με 2.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) έκαστος με στόχο, μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, την αναβάθμιση της λειτουργικότητας, της ομοιομορφίας και της αισθητικής του εμπορικού κέντρου και με απώτερο σκοπό την οργάνωση, την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών και λειτουργιών.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου προγράμματος που διαχειρίζεται για το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, τις δυνατότητες και τους συνδυασμούς παρεμβάσεων που προβλέπονται, τους παριστάμενους επιχειρηματίες ενημέρωσαν από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιώργος Διδασκάλου. Στο ενημερωτικό πάνελ συμμετείχαν και ο πρώην Γενικός Γραμματέας και νυν μέλος του ΔΣ του Ε.Β.Ε.Α Νίκος Σοφιανός, και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος.

Αναλυτικά, στο ανωτέρω πλαίσιο, και ειδικότερα στην κατηγορία ενεργειών «Ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής» δύναται να συμμετέχουν επιχειρήσεις για την εκτέλεση των ακόλουθων παρεμβάσεων ή συνδυασμών αυτών:
•προμήθεια και εγκατάσταση διαφώτιστων στεγάστρων,
•ανάδειξη και επενδύσεις με ομοιόμορφα υλικά των (π.χ. πέτρα, μάρμαρο) εξωτερικών όψεων,
•προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων στεγάστρων, τεντών,
•προμήθεια και εγκατάσταση ομοιόμορφων επιγραφών (π.χ. μεταλλικές, ξύλινες, ομοιόμορφη γραφή),
•προμήθεια και εγκατάσταση κάθετων κήπων – ανθοστηλών και σύνδεση με σύστημα άρδευσης,
•εργασίες χρωματισμού εξωτερικών όψεων,
•προμήθεια και εγκατάσταση ειδικού φωτισμού εξωτερικών όψεων,
•προμήθεια και εγκατάσταση κατακόρυφων διαχωριστικών, σκιάστρων, ομπρελών τεντών σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο που έχουν μισθώσει οι επιχειρήσεις.
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν ενέργειες ενημέρωσης όλων των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου και δεδομένης της εξασφάλισης του ενδιαφέροντος τουλάχιστον του 70% των επιχειρήσεων του κέντρου θα προωθηθούν οι διαδικασίες για την υποβολή της πρότασης από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Γιώργος Πατούλης: «Με τη συνεργασία όλων, μπορούμε να κάνουμε στο Μαρούσι το ανοικτό Mall των βορείων προαστίων»
Αναφερόμενος στην προοπτική της δημιουργίας ανοικτού κέντρου εμπορίου στο στην καρδιά της αγοράς του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι ως Διοίκηση έχουμε δώσει μεγάλη σημασία στην τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, στην αναβάθμιση της αγοράς της σε μία περίοδο δυσχέρειας για τη βιωσιμότητα πολλών εμπορικών δραστηριοτήτων. Με στόχο την τόνωση της επιχειρηματικής και αγοραστικής δραστηριότητας, των δεσμών συνεργασίας μεταξύ των εμπόρων, αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα, κάθε ενέργεια και πρόταση που μπορεί να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση. Κάθεμία από αυτές εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας που περιλαμβάνει ένα πλέγμα παρεμβάσεων με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της αγοράς μας. Με τη συνεργασία όλων μας, Δήμου, Ε.Β.Ε.Α και των εμπόρων της πόλης μας μπορούμε να κάνουμε το Μαρούσι το ανοικτό Mall των βορείων προαστίων για τις αγορές των καταναλωτών».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.