Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Δήμος Αλίμου: Σε αργία ο Νίκος Τσαμπαρλής για βαριά ποινικά αδικήματα – Ορίστηκε νέος αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Mε Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία απεστάλη στον Δήμο Αλίμου, τίθεται σε αργία ο Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης Νίκος Τσαμπαρλής.

Η αργία του επιβλήθηκε ως αυτοδίκαια συνέπεια της τελεσίδικης καταδίκης του για βαριά ποινικά αδικήματα (πλαστογραφία, απάτη κ.λπ.) από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών.

Η αργία πρακτικά σημαίνει ότι αναστέλλεται η ιδιότητά του ως Δημοτικού Συμβούλου, δεν μπορεί να συμμετέχει στα Δημοτικά Συμβούλια κ.λπ. Συνεπώς εφεξής το Δημοτικό Συμβούλιο θα έχει 32 συμμετέχοντες και όχι 33.

Η αργία μπορεί να λήξει με δύο τρόπους:

  • είτε θα επικυρωθεί η καταδίκη από τον Άρειο Πάγο, οπότε ο κ.Τσαμπαρλής εκπίπτει οριστικά από Δημοτικός Σύμβουλος και την έδρα του στο Δ.Σ. θα καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός της παράταξής του (Αντώνης Φουστέρης)
  • είτε θα πρέπει να εκδώσει νεότερη αθωωτική απόφαση το Εφετείο, κατόπιν παραπομπής από τον Άρειο Πάγο. Αυτό το ενδεχόμενο είναι μάλλον απίθανο γιατί προϋποθέτει ότι θα κερδίσει δύο συνεχόμενα Δικαστήρια (Άρειο Πάγο και μετά Εφετείο), αλλά και σε κάθε περίπτωση αυτό θα πάρει πάρα πολύ καιρό για να ωριμάσει.

O Kώστας Χαρίτος νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου

Την Κυριακή έλαβε χώρα ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου με θέμα Εκλογή Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναπληρώνει στα καθήκοντά του τον Πρόεδρο, όταν αυτός απουσιάζει ή όταν κωλύεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για οποιονδήποτε λόγο.

Ο Κώστας Χαρίτος πήρε τη θέση του Νίκου Τσαμπαρλή ο οποίος με Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία απεστάλη στον Δήμο Αλίμου, τέθηκε σε αργία, ως αυτοδίκαια συνέπεια της τελεσίδικης καταδίκης του για βαριά ποινικά αδικήματα (πλαστογραφία, απάτη κ.λπ.) από το Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών

“Σαν νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου, όποτε και εάν χρειαστεί να προεδρεύσω, θα το κάνω με γνώμονα την διαπαραταξιακή συγκρότηση και τον δημοκρατικό διάλογο, διευθύνοντας την συζήτηση με ισότητα και δημοκρατία.

Κώστας Χαρίτος
Δημοτικός Σύμβουλος, Άνω Κάτω στο Καλαμάκι
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ