Ελάτε στην παρέα μας

Αλίμου

Άλιμος και Παλαιό Φάληρο στις 100 ευφυείς πόλεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου και  με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και του ίδιου του Υπουργού κου Χάρη Θεοχάρη, επιλέχθηκαν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα 100 INTELLIGENT CITIES CHALLENGE της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 192 συμμετοχών από 20 χώρες της Ε.Ε. και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για δυο χρόνια από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2020, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος Αλίμου θα συμμετάσχουν σε ένα πρωτοποριακό, καινοτόμο και συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων και εμπειριών σχετικά με το πως γίνονται οι πόλεις που ζούμε έξυπνες προς όφελος των πολιτών και της αειοφόρου, έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Οι δύο Δήμοι θα λάβουν ειδικές υπηρεσίες καθοδήγησης (Mentoring και Coaching) από ειδικούς διεθνείς εμπειρογνώμονες στους τομείς της έξυπνης υγείας, του έξυπνου τουρισμού, της έξυπνης και πράσινης ενέργειας και των νεοφυών επιχειρήσεων – startups, θα διασυνδεθούν με άλλες πρωτοπόρες «έξυπνες» πόλεις όπως η Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ και το Αμβούργο και θα συμμετάσχουν σε πολλές συναντήσεις απόκτησης τεχνογνωσίας για τη δημιουργία ενός ΜasterPlan για την μετεξέλιξη των δήμων μας σε πράσινες, έξυπνες και βιώσιμες πόλεις.

Αναλυτικά οι πόλεις που επιλεχθήκαν βρίσκονται στην ιστοσελίδα:  https://www.intelligentcitieschallenge.eu/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ