Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Τιμητική Βράβευση των Εθελοντών του Δήμου Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αιγάλεω, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους εθελοντές αιμοδότες, τους εθελοντές αλληλέγγυων δράσεων και τους χορηγούς στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιδεώδη του εθελοντισμού ως μία ανιδιοτελή προσφορά, τονίζοντας ότι «Ο Εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, καθώς προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία, τη συνοχή και την ομαδικότητα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος του Δήμου, αλλά και στη συνολική ευημερία της κοινωνίας μας». Συνεχίζοντας ευχαρίστησε όλους του εθελοντές, που καθημερινά στέλνουν μήνυμα ζωής στους συνανθρώπους μας να ακολουθήσουν το φωτεινό παράδειγμά τους, κάνοντας πράξη τη ρήση του Μαχάτμα Γκάντι «Να είσαι η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

Στη συνέχεια, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδικών σταθμών & θεμάτων Ισότητας Νίκη Βελλιανίτη, υπογράμμισε τον ζωτικής σημασίας ρόλο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου για την ευημερία και τη συνοχή της τοπικής κοινωνίας, ενώ ευχαρίστησε τόσο τους χορηγούς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όσο και τους εθελοντές για την υπέρτατη έκφραση της αγάπης για τον συνάνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντική συμβολή των μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που πρωτοστατούν στην Εθελοντική Αιμοδοσία, προσφέροντας οι ίδιοι αίμα, ενώ συμμετέχουν και στην οργάνωση των διαδικασιών.

Κλείνοντας, έκανε έκκληση ώστε να προστεθούν και άλλοι στο σώμα των εθελοντών του Δήμου. «Σας θέλουμε όλους κοντά μας για να μεταλαμπαδεύσουμε το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Όλοι μαζί θα κάνουμε τη διαφορά. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Γερβάσιο και η κοπή της από τους επίτιμους παρευρισκόμενους: Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Βασίλειο Λώλο, πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» Γιάννη Γκίκα, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Ιωάννη Κουτούλια, Εντεταλμένο για τα Δημοτικά Ιατρεία & ΚΕΠ Υγείας Ηλία Καρυπίδη, Εντεταλμένο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννη Δημομελέτη, Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Μακρή, Δημοτικό σύμβουλο Ηλία Μάνδρο, Δημοτικό σύμβουλο και εκπρόσωπο της παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» Στέλιο Βασιλειάδη, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Γιάννη Τσούνη και τα μέλη Στάθη Μπεσκίνη, Γιώργο Καραγκουλάκη και Δημήτρη Μιχαήλ.

Κατόπιν, η Διευθύντρια της Κοινωνικής Προστασίας Κυπαρισσένια Σαμαρά παρουσίασε τις δράσεις της υπηρεσίας για τη χρονιά που πέρασε και ακολούθησαν οι Βραβεύσεις Χορηγών, Εθελοντών Αιμοδοσίας, Εθελοντών Δημοτικών Ιατρείων, Εθελοντών αλληλέγγυου Φροντιστηρίου, Επίλεκτης ομάδας ειδικών αποστολών και εθελοντών του Δήμου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κλήρωση δώρων και ακολούθησε δεξίωση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ