Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Αιγάλεω συμμετέχουν στην 20η Ανθοκομική Έκθεση της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αιγάλεω, στα πλαίσια της 20ης Ανθοκομικής Έκθεσης της, θα βρίσκονται το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Απριλίου 2024 στο Άλσος Αιγάλεω, συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή των λουλουδιών, βάζοντας τις δικές τους πινελιές στην πολύχρωμη ανοιξιάτικη παλέτα, με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 20 Απριλίου

18:00 – 18:15
«Τα λουλουδάκια μας»
Από την Τζωρτζίνα Γραμμένου, ΠΕ Θεατρικών Σπουδών.

• Μουσικοχορευτικό Δρώμενο: Τα νηπιάκια του 1ου Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω, θα παρουσιάσουν ένα δρώμενο για την άνοιξη, υπό τη μελωδία του «Comptine d’un autre été» από την ταινία Amélie.

18:15 – 19:00
«Όταν η εορτή των λουλουδιών συναντά τα παιδικά χαμόγελα»
Από την Λιάνα Μιχελάκη, ΠΕ Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.

• Τραγούδι: «Ο κύριος Μενεξές», από το 1ο & 2ο Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω.
• Αφήγηση Παραμυθιού: «Το λουλούδι και ο αετός».

Η αφηγηματική ομάδα του 1ου Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω αφηγείται την ιστορία που εμπνεύστηκε, έγραψε και σχεδίασε. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης με αφορμή την αναγέννηση της φύσης.

• Τραγούδι: «Μενεξέδες και Ζουμπούλια» (Πολίτικο) από το 1ο & 2ο Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω.

• Ανάγνωση ποιημάτων: Στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής, τα παιδιά διαβάζουν ποιήματα που έγραψαν τα ίδια, με αφορμή την άνοιξη. Πρόκειται για προσωπικές δημιουργίες των παιδιών με θεματολογία τη φύση, τη φιλία και το περιβάλλον.

• Αφήγηση Παραμυθιού: «Ο σπόρος της Αγάπης».
Η αφηγηματική ομάδα του 2ου Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω αφηγείται μια ιστορία βασισμένη στο τραγούδι «Ο σπόρος που ήθελε να γίνει δάσος», της Νικολέττας Αναστασίου.

19:15 – 19:30
«Το Αιγάλεω μας στην ιστορία»
Από τον Κωνσταντίνο Καλογερόπουλο, ΠΕ Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Παρουσίαση της ιστορίας της πόλης μας, από τα αρχαϊκά χρόνια έως σήμερα, με τη συμμετοχή των παιδιών του 1ου Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω.

Κυριακή 21 Απριλίου

11:00 – 12:00
Θεατροπαιδαγωγικό Εργαστήριο, με αφορμή το βιβλίο «Ο άνθρωπος που φύτευε δέντρα» του Jean Giono
Από την Αναστασία Σφενδυλάκη, ΠΕ Θεατρικών Σπουδών.

“Αξιοποιώντας τις θεατρικές τεχνικές, θα ανακαλύψουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιφέρουμε εμείς τις αλλαγές που θέλουμε στον κόσμο.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, θα εμπνευστούμε από την ιστορία του ήρωα, αναγνωρίζοντας ότι ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία καλύτερη συνθήκη για το αύριο.
Με ένα βήμα τη φορά.
Με μια μικρή πράξη κάθε φορά…
Ένα εργαστήριο έμπνευσης για την αλλαγή που ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει!”

Θα παρουσιαστούν επίσης έργα των παιδιών των Κ.Δ.Α.Π. Αιγάλεω από τους τομείς της Κεραμεικής, της Φωτογραφίας και της Φιλαναγνωσίας.

* Τα Κ.Δ.Α.Π. είναι Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, δηλαδή δομές όπου παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών απασχολούνται δημιουργικά κατά τις απογευματινές ώρες. Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να αξιοποιήσει κατάλληλα τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσω νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και τεχνικών, βοηθώντας τα να εκφραστούν, να εξελιχθούν, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, έχοντας ως τελικό σκοπό την ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ