Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Συνεργασία του Δήμου Αιγάλεω με την ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος Αιγάλεω στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής προστασίας των ωφελούμενων ανακοινώνει επίσημα την έναρξη συνεργασίας του με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Άρτος και Αγάπη» με τη δράση «Γεύματα Άρτου και Αγάπης».

Η δράση αφορά στην ενσωμάτωση και εκπαίδευση οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αρχικά θα απευθυνθεί σε συνολικό αριθμό 80 ατόμων (20 οικογένειες).
Η παθητική λήψη βοήθειας οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας έχει παρατηρηθεί να ενισχύει την έλλειψη κινήτρων καθώς και την αποδυνάμωση της αυτοπεποίθησής τους.
Σύμφωνα με τον κ.Αργύρη Ζαννιά, ιδρυτή της ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη», «μέσω των δράσεων μας έχουμε κατορθώσει να κινητοποιήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα μέλη ωφελούμενων οικογενειών. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τον κοινωνικό ιστό ενεργοποιώντας μία θετικότερη και πιο ενεργή στάση ζωής».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, Ηλία Μάνδρο, «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας για αυτή την συνεργασία καθώς για πρώτη φορά προσεγγίζουμε με έναν πρωτοποριακό τρόπο ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αυτό της ενσωμάτωσης και εκπαίδευσης των ωφελούμενων του δήμου μας. Με αυτή τη δράση μας δίνουμε το παρόν και τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης της κοινωνίας μας -των ανθρώπων μας».
Η ΑΜΚΕ «Άρτος και Αγάπη» (www.artoskaiagapi.gr) έχει δημιουργήσει από το 2016 πρωτοποριακές δράσεις στην Αττική με στόχο την ενεργοποίηση, ενσωμάτωση και εκπαίδευση ωφελούμενων κάθε ηλικίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με την τοπική κοινότητα και αυξάνοντας παράλληλα την ορατότητα του φαινομένου έλλειψης αυτοπεποίθησης και παθητικής στάσης ζωής, εντάσσει ενεργά τους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους σε δομημένες,αλληλοσυμπληρωματικές δράσεις, συμβάλλει σταδιακά στην ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κοινωνικής προστασίας και ενδυνάμωσης.
Η οργάνωση έχει βραβευτεί με χάλκινο βραβείο στο 2ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2017), με τιμητικό βραβείο για την κοινωνική προσφορά στα Estia Awards 2017 και με χάλκινο βραβείο στο 3ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού (2018).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ