Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Καταργούνται τα τροφεία στους Βρεφικούς & Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε

στις

Την πλήρη κατάργηση της καταβολής των τροφείων για όλες τις εισοδηματικές κατηγορίες οικογενειών, πρότεινε στη 14η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, για το σύνολο των βρεφών και των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς της πόλης (με τη διευκρίνηση ότι ισχύει η υποχρέωση υποβολής αίτησης στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για όσους δικαιούνται voucher).

Η σχετική πρόταση – εισήγηση του Δημάρχου έχει ως στόχο την οικονομική ανακούφιση των δημοτών από το οικονομικό βάρος της μηνιαίας συνδρομής των τροφείων και τέθηκε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την έγκρισή της, ώστε να ισχύσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024 – 2025.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος: «Είναι γενικά παραδεκτό ότι η προσχολική φροντίδα και αγωγή των μικρών παιδιών είναι κομβικής σημασίας για την ανάπτυξή τους. Είναι επίσης αναγκαία η συμβολή του Δήμου στην υποστήριξη των οικογενειών με μικρά παιδιά.
Ως εκ τούτου, με την ιδιότητα του Δημάρχου, εισηγούμαι τη Δωρεάν Φοίτηση και σίτιση όλων των παιδιών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς του Αιγάλεω.

Σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας & Παιδικών Σταθμών Νίκη Βελλιανίτη προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων αποδεικνύοντας στην πράξη τη στήριξή μας στις οικογένειες της πόλης, τόσο με την κατάργηση της καταβολής των τροφείων, όσο και με τις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των συνθηκών φιλοξενίας των παιδιών στις δημοτικές υποδομές. Γιατί για εμάς η Προσχολική Αγωγή δεν αποτελεί πολυτέλεια, αλλά πρότυπο δημόσιο αγαθό και βασική ανάγκη!».

Αντίστοιχα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Ισότητας & Παιδικών Σταθμών Νίκη Βελλιανίτη κατά τη δήλωσή της υπογράμμισε: «Στο πλαίσιο της γενικότερης Κοινωνικής Πολιτικής, επειδή αναγνωρίζουμε την κρισιμότητα των οικονομικών δεδομένων, λόγω της πρωτόγνωρης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την αναθεώρηση της είσπραξης των τροφείων από όλες τις οικογένειες των παιδιών που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς & Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας. Με την πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Αιγάλεω Λάμπρου Σκλαβούνου, ικανοποιούμε ένα πάγιο διαχρονικό αίτημα των νέων γονέων και κηδεμόνων της πόλης μας, παρέχοντάς τους τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη! Γιατί τα παιδιά είναι η ελπίδα για το μέλλον!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ