Ελάτε στην παρέα μας

Αιγάλεω

Αιγάλεω: Χρηματοδότηση για ανακατασκευή παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών από την Περιφέρεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Προγραμματική σύμβαση για την ανακατασκευή και αναβάθμιση επτά παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, υπεγράφη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του Δημάρχου Αιγάλεω Γ. Γκίκα, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αθήνας Ανδρ. Λεωτσάκου και της Προϊσταμένης Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Μ. Μίσκα.

Στην προγραμματική σύμβαση, προβλέπεται η πραγματοποίηση εργασιών συντήρησης, επισκευής και διαμόρφωσης των χώρων επτά κτιριακών εγκαταστάσεων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Οι εργασίες αυτές κρίνονται απαραίτητες για την αποκατάσταση φθορών και για την αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας των χώρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται, σύμφωνα με τη μελέτη, στο ποσό των 1.430.000 € από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν στο δήμο Αιγάλεω και γενικότερα την περιοχή της Δυτικής Αθήνας, όπως η εξέλιξη έργων υποδομής, μελέτες για ενεργειακές αναβαθμίσεις και η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, αλλά και η πορεία του σχεδίου Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) της Δυτικής Αθήνας.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής με αποφασιστικότητα και με συγκεκριμένη στοχοθεσία, πρωτοστατεί στην εξασφάλιση σημαντικών πόρων για την ανέγερση κοινωνικών δομών όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η Περιφέρεια παραμένει στρατηγικός συνεργάτης όλων των δήμων, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους για την αναπτυξιακή πορεία καθενός από αυτούς, με τρόπο ισότιμο. «Η εξασφάλιση λειτουργικών κοινωνικών δομών με σεβασμό και φροντίδα για τα παιδιά μας, είναι θέμα βασικής προτεραιότητας μας. Επενδύουμε στη νέα γενιά, της οφείλουμε ένα καλύτερο μέλλον. Η Περιφέρεια Αττικής εξαντλεί κάθε πρόσφορο εργαλείο προκειμένου να αποκαθίστανται οι δυσλειτουργίες και να διαθέτουν τα παιδιά υγιεινούς, προσβάσιμους και φιλόξενους σχολικούς χώρους. Επιδιώκουμε στενή συνεργασία με τους Δήμους και τους φορείς ώστε να συμβάλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση και την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής».

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Γ. Γκίκας, ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη τόσο για την παρούσα προγραμματική, όσο και για την καλή συνεργασία και τη συνδρομή του στην υλοποίηση έργων σημαντικών για τον δήμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ