Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Diabetes Magic Bus: 2.000 μετρήσεις διαβήτη σε 7 ημέρες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα μαγικό ταξίδι και ενημέρωσης, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν 2.000 μετρήσεις και εντοπίστηκαν 6 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη, πραγματοποίησε το διάστημα 18-23 Δεκεμβρίου το Diabetes Magic Bus, στους δρόμους και στις πλατείες έξι μεγάλων δήμων της Αττικής.

Tο Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ "Με Οδηγό το Διαβήτη” επιβεβαίωσε τον ρόλο του στην προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης, και κατάφερε μέσα σε διάστημα λίγων ημερών να εντοπίσει 6 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη με σάκχαρα πάνω από 300 (!) και 3 προχωρημένα περιστατικά διαβητικής νευροπάθειας. “Ντυμένο” χριστουγεννιάτικα από την ομάδα της CHRISTMAS DÉCOR, το Μαγικό Λεωφορείο έφερε στις γειτονιές της Αττικής τα μηνύματα της πρόληψης, σε συνδυασμό με γιορτινό χρώμα, μουσική, παιχνίδια και δρώμενα, που δελέασαν ακόμη και τους μικρούς επισκέπτες να μετρηθούν!

 

 

 

 

Αθήνα, Περιστέρι, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Χολαργός και Αγία Παρασκευή ήταν οι σταθμοί του φετινού ταξιδιού του Μαγικού Λεωφορείου. Ενός ταξιδιού που αγκαλιάστηκε με μεγάλη θέρμη, όχι μόνο από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως από τους πολίτες, που έσπευσαν να μετρηθούν και να ενημερωθούν για το διαβήτη και τον εμβολιασμό και να λύσουν τις απορίες τους από την επιστημονική μας ομάδα, που απαρτιζόταν από γιατρό-διαβητολόγο, διατροφολόγο και ποδολόγο.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες λιπομετρήσεις και ενημέρωση του κοινού για τις διατροφικές παρεμβάσεις που μπορούν να προλάβουν ή να καθυστερήσουν το διαβήτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ