Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Υγειονομικός έλεγχος στο 16ο Γυμνάσιο Αθηνών στους Αμπελόκηπους

Δημοσιεύθηκε

στις

Υγειονομικούς ελέγχους διενήργησαν τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας στο 16ο Γυμνάσιο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Οι έλεγχοι έγιναν παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του  Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, προκειμένου να διαπιστώσουν το βαθμό τήρησης των μέτρων προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, με την υποδοχή της Διευθύντριας του σχολείου κας Δέσποινας Λουτσέτη.

Ειδικότερα πραγματοποίησαν ελέγχους στο κυλικείο του σχολικού συγκροτήματος, όπου δεν διαπιστώθηκε καμία σοβαρή παρατυπία, παρά μόνο δόθηκαν κάποιες διευκρινίσεις για την ομαλότερη λειτουργία του, κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων των μαθητών.

Παράλληλα ελέγχηθκαν οι τουαλέτες αλλά και άλλοι χώροι χώρους του σχολείου, όπου όπως διαπιστώθηκε τηρούνται απαρέγκλιτα όλοι οι κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσπιστεί από τον ΕΟΔΥ, το Υπουργείο Υγείας και την Περιφέρεια Αττικής.

Όσα δήλωσαν Πατούλης, Δημόπουλος και Λουτσέτη

Κατά την επίσκεψη του στο σχολείο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με καθηγητές αλλά και μαθητές στους οποίους επισήμανε τη σημασία τήρησης των υγειονομικών κανόνων, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Σε δηλώσεις του επισήμανε: «Με επιμελή τρόπο οι αρμόδιες Διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν υγειονομικούς ελέγχους συστηματικά στους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος των σχολείων, όπως είναι τα κυλικεία αλλά και οι χώροi υγιεινής.
Στόχος μας, στον οποίο μένουμε σταθερά προσηλωμένοι και με έμφαση σε αυτή τη συγκυρία που θέτει την Αττική στο επίκεντρο λόγω της ιδιαίτερης επιβάρυνσης, είναι να διασφαλίσουμε την καταλληλότητα των υποδομών στα σχολεία, ώστε να τηρούνται απαρεγκλίτως οι υγειονομικοί κανονισμοί, προκειμένου μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό να είναι ασφαλείς. Επιπλέον, εστιάζουμε στην ποιότητα της διατροφής τους στα σχολεία, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τους κανόνες ορθής διατροφής. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι οι μέχρι τώρα έλεγχοί μας έχουν θετικά αποτελέσματα, καθώς τηρούνται οι όροι που έχει θέσει η Πολιτεία. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.».

Σε δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή των μέτρων στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα αναφέροντας χαρακτηριστικά «…το σημαντικότερο όλων είναι μαθητές και καθηγητές να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους των σχολείων τους, είτε στις τάξεις είτε στο προαύλιο. Βέβαια είναι και μία ευκαιρία για τους μαθητές να μάθουν έμπρακτα την σημασία της κοινωνικής ευθύνης όχι μόνο όσον αφορά στον Covid-19 και την πανδημία αλλά και σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου».

Η διευθύντρια του 16ου Γυμνασίου Δέσποινα Λουτσέτη, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την επίσκεψη και τόνισε: «Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων ασχολούμαστε συστηματικά με τη διαχείριση της συγκεκριμένης κατάστασης, η οποία περιλαμβάνει την καθημερινή εποπτεία της κατάστασης υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών για την έγκαιρη αναγνώριση παιδιών και εκπαιδευτικών με συμπτώματα συμβατά με τη νέα νόσο. Παράλληλα γίνεται καθημερινή επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων υγιεινής. Σε περίπτωση που παρατηρηθούν στη σχολική μονάδα αποκλίσεις από τα μέτρα υγιεινής που προτείνονται από τον ΕΟΔΥ, θα ενημερώσουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο την αρμόδια Διεύθυνση Δ.Ε».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ