Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Το εργαστήριο του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Εργαστήριο Γιάννη Παππά, παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, βρίσκεται στην περιοχή Ζωγράφου και στεγάζεται στο κτήριο που αποτελούσε την οικογενειακή κατοικία του σημαντικού δημιουργού (1913-2005) έως τη δεκαετία του 1960.

Μοναδικό δείγμα χώρου εργασίας ενός καλλιτέχνη αφοσιωμένου τόσο στη γλυπτική όσο και στη ζωγραφική, το Εργαστήριο προσφέρθηκε στο Μουσείο Μπενάκη από τον γιο του Γιάννη Παππά Αλέκο με κύριο στόχο τα έργα του καλλιτέχνη, τα οποία ο ίδιος δώρισε το 2002 στο Μουσείο Μπενάκη, να παραμείνουν συγκεντρωμένα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μία από τις επιθυμίες του Γιάννη Παππά ήταν, μετά τον θάνατό του, ο χώρος του Εργαστηρίου να μετατραπεί σε φυτώριο νέων καλλιτεχνών μέσα από τη διδασκαλία των καλών τεχνών. Η δημιουργία του Εργαστηρίου Σχεδίου και Ζωγραφικής καθώς και η συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για μια σειρά περιοδικών εκθέσεων σπουδαστών της έρχονται να εκπληρώσουν αυτήν του την επιθυμία.

Εργαστήρι Σχεδίου και Ζωγραφικής

Το Εργαστήριο Σχεδίου και Ζωγραφικής του Μουσείου Μπενάκη που ξεκινά τη λειτουργία του το Νοέμβριο του 2021, απευθύνεται σε σπουδαστές κάθε ηλικίας και επιπέδου προόδου, διαμορφώνοντας ένα προσωπικό πρόγραμμα φοίτησης ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες του κάθε μαθητή.

Στο εργαστήριο γίνεται προετοιμασία για εισαγωγικές εξετάσεις στις Σχολές Καλών Τεχνών όπου εξετάζονται οι υποψήφιοι στο σχέδιο, το χρώμα και τη σύνθεση, ενώ ευπρόσδεκτοι είναι και μαθητές οι οποίοι δεν στοχεύουν στην εισαγωγή σε Σχολή Καλών Τεχνών αλλά επιθυμούν να διδαχθούν σχέδιο και ζωγραφική.

Εκθεσιακό πρόγραμμα – Συνεργασίες

Το Εργαστήριο Σχεδίου και Ζωγραφικής του Μουσείου Μπενάκη συνεχίζει την παράδοση σύνδεσης του Εργαστηρίου Γιάννη Παππά με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών μέσα από μια σειρά περιοδικών εκθέσεων στον χώρο του Εργαστηρίου με έργα τριτοετών και τεταρτοετών φοιτητών, ξεκινώντας τη συνεργασία με το ΙΓ’ εργαστήριο ζωγραφικής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ