Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

“Πολιτισμός στις Γειτονιές”: Εκδηλώσεις στην καρδιά της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολιτιστικές δράσεις ξεδιπλώνονται στην γειτονιά των Αμπελοκήπων και στην ευρύτερη περιοχή τους, για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη συμμετοχή, με την 3η στάση που κάνει το πρόγραμμα του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων, Πολιτισμός στις Γειτονιές, από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους δράσεων, τον Μάιο στην Κυψέλη και τον Ιούνιο στο Παγκράτι, που βρήκαν θερμή ανταπόκριση από κατοίκους και επισκέπτες κάθε ηλικίας, φορείς και οργανισμοί πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας των Αμπελοκήπων, δημόσιοι, δημοτικοί και ιδιωτικοί ανοίγουν τις πόρτες για αποκαλυπτικές ξεναγήσεις αλλά και συναρπαστικές φιλοξενίες ενώ παράλληλα συνεργάζονται δημιουργικά.

Επ’ ευκαιρία του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε: “Συνεχίζουμε να προσφέρουμε πολιτισμό σε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους. Ξετυλίγουμε την ιστορία κάθε γειτονιάς, μέσα από τις “διηγήσεις” των πολιτιστικών της Φορέων, αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά της τοπόσημα. Οι γειτονιές, είναι τα ζωντανά κύτταρα όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας!”

Η χορωδία των El Sistema Greece θα τραγουδήσει στο Γηροκομείο Αθηνών, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του Δήμου Αθηναίων Βαφειοχωρίου  και Νορντάου ανοίγουν τις πόρτες τους στις συγκινητικές αφηγήσεις του Δημήτρη Προύσαλη με παραμύθια από τη Μικρά Ασία, αλλά και σε ένα εντυπωσιακό γυναικείο μουσικό τρίο, τις Φρύδες, στο Αθηναϊκό Θέατρο Σκιών του Άθω Δανέλλη, ενώ δίνουν την ευκαιρία σε παιδιά και νέους άνω των 8 ετών να μάθουν τα μυστικά της δημιουργικής γραφής με την συγγραφέα της «Σούπερ Γκρανόλα».

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μας προσκαλεί για δύο ξεναγήσεις που ξεκινούν με ένα σύντομο ρεσιτάλ, και συνεχίζονται με αφηγήσεις για την τέχνη της μουσικής και για σπουδαίες καλλιτεχνικές προσωπικότητες που συνδέθηκαν με την ιστορία του – οδηγοί η λυρική τραγουδίστρια Μάιρα Μηλολιδάκη και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης. Η Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη μας ξεναγεί στην επετειακή έκθεση «Xenakis³, και προσκαλεί τα παιδιά σε ένα δημιουργικό εργαστήρι, Μουσικής με Υπολογιστή. Παράλληλα σε μια μοναδική συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, θα παρουσιαστεί η νέα, ψηφιακή πύλη για το 1922 καθώς και χάρτης με την αστική αποκατάσταση των προσφύγων από την Μικρά Ασία, στους Αμπελόκηπους.

Διαδρομές με τον σκηνοθέτη και συγγραφέα Θοδωρή Γκόνη συνοδευόμενες από δρώμενα, και διαφορετικές από την συγγραφέα Νάντια Γεωργακοπούλου θα μας θυμίσουν την ιστορία των Αμπελοκήπων, άγνωστες πτυχές, συλλογικές στιγμές και ατομικά βιώματα.

Στη δημοφιλή πλατεία Μαβίλη, οι Άπλετοι Κήποι θα παρουσιάσουν μια ευρηματική performance αφιερωμένη στον Λορέντζο Μαβίλη, ενώ η πλατεία Αγίου Δημητρίου θα γίνει ένα συναρπαστικό θέατρο animation & video art από τους Athens Digital Arts Festival.

Βρείτε το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ: www.athensculturenet.com/el 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ