Περιφερειακό Συμβούλιο: Ο Μεγάλος Περίπατος και η συνεργασία Περιφέρειας – Δήμου Αθηναίων

0

Παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής , μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στόχος ήταν αφενός η ενημέρωση των μελών του ΠΕ.ΣΥ., πάνω στο ζήτημα του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας και αφετέρου, η δημιουργία ενός σταθερού και ειλικρινούς πλαισίου συνεργασίας Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αθηναίων, με στόχο την προώθηση έργων και παρεμβάσεων στην πρωτεύουσα της χώρας και της Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε το σώμα του ΠΕΣΥ ότι για τη συγκεκριμένη παρέμβαση του Μεγάλου Περιπάτου, υπήρξε αρχικά μια γενική ενημέρωση επί της αρχής από το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, χωρίς όμως να υπάρξει αναφορά στις λεπτομέρειες του έργου , τα τεχνικά στοιχεία , καθώς και τα σημεία παρέμβασης.

Στη συνέχεια , όταν άρχισε η εφαρμογή των παρεμβάσεων από το Δήμο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα εξετάζοντας αφενός το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίχθηκαν οι παρεμβάσεις. Αφετέρου, τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, με δεδομένο ότι μέρος των παρεμβάσεων εκτελείτο σε οδικούς άξονες που ανήκαν στην Περιφέρεια Αττικής.

Όλο αυτό το διάστημα αναφέρθηκε πως η Διοίκηση της Περιφέρειας επέδειξε πνεύμα συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή , δεν έθεσε εμπόδια στην υλοποίηση του έργου, η αποτελεσματικότητα του οποίου θα πρέπει να αξιολογηθεί σε βάθος χρόνου.

Η Αθήνα ψηλά στην ατζέντα της Περιφέρειας Αττικής

Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι μεγάλες παρεμβάσεις όπως είναι ο Περίπατος της Αθήνας μπορούν να πετύχουν μόνον αν υπάρχει συνεργασία και ενότητα δυνάμεων. Η Περιφέρεια Αττικής επιθυμεί να συνεργαστεί με τη Δημοτική Αρχή και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε τη συμμετοχή μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου στη μόνιμη επιτροπή διαβούλευσης για τις παρεμβάσεις στην Αθήνα. Ενώ συνεχής θα πρέπει να είναι στο επόμενο διάστημα η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών Δήμου και Περιφέρειας, ώστε να ξεπερνιούνται ευκολότερα και ταχύτερα όποια ζητήματα υπάρχουν.

Στις προθέσεις της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής είναι να χρηματοδοτήσει έργα , παρεμβάσεις και αναπλάσεις στην Αθήνα, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της καθημερινότητας των πολιτών της, την αισθητική της αναβάθμιση αλλά και την αναπτυξιακή της προοπτική.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε πως το πολιτικό προσωπικό της Περιφερειακής Αρχής θα στηρίξει την κοινή προσπάθεια κι επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας μεταξύ του Δήμου της Αθήνας και της Περιφέρειας.

 

[Φωτογραφία αρχείου]

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.