Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Κυριακές για όλη την οικογένεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου από τον Δήμο Αθηναίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Και τον Νοέμβριο, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Γκάζι αφού η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου έχει σχεδιάσει για τις Κυριακές 14 και 21 Νοεμβρίου πρωτότυπες δραστηριότητες δημιουργικής μάθησης που θα λατρέψουν οι οικογένειες με παιδιά αλλά και οι ενήλικες επισκέπτες.

Μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν το παλιό εργοστάσιο που έδινε φως κι ενέργεια στην πρωτεύουσα για σχεδόν 130 χρόνια, μέσα από ένα ευφάνταστο διαδραστικό θεατρικό δρώμενο αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι.

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, οι μικροί μας φίλοι 3-6 ετών θα έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα Χριστούγεννα μέσα από το αγαπημένο εικαστικό εργαστήρι «Στον Πύργο του Εργοστασίου», που έρχεται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια του εργοστασίου με γιορτινή διάθεση αφού θα είναι… Christmas edition!

Τι χρώμα έχουν τα Χριστούγεννα στο παλιό εργοστάσιο; Πόσα φωτάκια χρειάζονται για να στολιστεί η πόλη; Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων πλησιάζει και ήρθε η ώρα να στολίσουμε ολόκληρο το εργοστάσιο! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά, θα κατασκευάσουμε την πιο χριστουγεννιάτικη μακέτα, θα στολίσουμε με φώτα ολόκληρη την πόλη και, που ξέρεις, μπορεί και να χιονίσει!

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με προτεραιότητα την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων. Σε αυτό το πλαίσιο, στις «Θεατρικές αφηγήσεις ενός γκαζιέρη», τα παιδιά από 4-11 ετών συμμετέχουν με self test 24 ωρών. Τα παιδιά 12+ και οι ενήλικες συμμετέχουν είτε με πιστοποιητικό νόσησης (6 μηνών), είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε με βεβαίωση αρνητικού PCR test (72 ωρών) ή Rapid test (48 ωρών). Στον «Πύργο του Εργοστασίου», τα παιδιά από 4-11 ετών συμμετέχουν με self test 24 ωρών. Οι ενήλικες συνοδοί πρέπει να προσκομίσουν είτε πιστοποιητικό νόσησης (6 μηνών), είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ