Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Καρολίνα Κρασούλη: «Υπόσχεση» – Δωρεάν έκθεση ζωγραφικής από τον ΟΠΑΝΔΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση της Καρολίνας Κρασούλη με τίτλο «Υπόσχεση» που παρουσιάζεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2022.

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, ενώ έχει πραγματοποιήσει άλλες δύο προσωπικές εκθέσεις στη Γαλλία το 2016 και το 2020.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο βασικός κορμός της Υπόσχεσης αποτελείται από μια σειρά ραμμένους καμβάδες, ζωγραφισμένους με γκέσο και λάδι, σε απαλά, παστέλ χρώματα. Τα έργα αυτά, κυρίως μεγάλων διαστάσεων, παραπέμπουν σε παράθυρα, πόρτες, βιβλία, διπλωμένες σελίδες και φακέλους. Παρουσιάζονται επίτοιχα, όπως οι συνηθισμένοι πίνακες, αλλά στέκονται εξίσου καλά και στο πάτωμα. Τα περισσότερα έχουν φτιαχτεί τον τελευταίο χρόνο, ειδικά για την έκθεση στο Κέντρο Τεχνών.

Το βιβλιό ως αντικείμενο και ως τοπίο

Κεντρικό θέμα αυτής της σειράς έργων είναι το βιβλίο ως αντικείμενο και ως τοπίο. Το δίπλωμα του χαρτιού, το ξεφύλλισμα, η αφαιρετικότητα της γλώσσας, ο αναντικατάστατος χώρος του βιβλίου ευρύτερα, από την ξεχωριστή ατμόσφαιρα ενός παλιού βιβλιοπωλείου ή μιας καλής βιβλιοθήκης, τα χειροποίητα προϊόντα ενός χαρτοπωλείου, τα διάφορα είδη αρχειοθέτησης και γραφικής ύλης έως το δωμάτιο και τα πολύτιμα εργαλεία ενός γραφιά αποτελούν τον μικρόκοσμο που επιχειρεί να αποδώσει η Κρασούλη στους ραμμένους καμβάδες της.

«Σοφιστικέ έργα»

Τα έργα της Κρασούλη είναι σύνθετα και εξελιγμένα, σοφιστικέ σαν ένα ρούχο υψηλής ραπτικής. Μέσα από μια χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία που περιλαμβάνει την προετοιμασία του καμβά, τον χρωματισμό του και στη συνέχεια το δίπλωμα, το ράψιμο και το σιδέρωμα, η καλλιτέχνις δημιουργεί ζωγραφικές συνθέσεις που «εκφράζουν αθωότητα του νου», για να θυμηθούμε μια ωραία παρατήρηση της Agnes Martin για τις 30 μεταξοτυπίες της σειράς On a Clear Day (1973).

Στον χώρο της έκθεσης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΑΝΔΑ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ