Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Η συμμετοχή της «Αθήνα 2018-παγκόσμια πρωτεύουσα βιβλίου» στο 47ο φεστιβάλ βιβλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διοργάνωση «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετέχει στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου με διπλό περίπτερο (114-116) στον κεντρικό προαύλιο χώρο του Ζαππείου.

Στο περίπτερο θα υπάρχει ενημερωτικό έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό, τόσο από τη διοργάνωση και τις εκδηλώσεις της όσο και από δεκάδες φορείς που συμμετέχουν σε αυτή, όπως πολιτιστικοί οργανισμοί, μουσεία, μορφωτικά ιδρύματα και πρεσβείες. Επίσης θα υπάρχουν ενημερωτικές δράσεις από φορείς υλοποίησης του προγράμματος. Οι φορείς θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το κοινό και να ενημερώσουν για τις δράσεις με τις οποίες συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη, ετήσια διοργάνωση της Αθήνας.

Με σύνθημα «Το βιβλίο είναι η δύναμή σου» δόθηκε στη Συνέντευξη Τύπου το στίγμα του 47ου Φεστιβάλ βιβλίου που φέτος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Ζάππειο Μέγαρο (ΟΛΥΜΠΙΑ 2016-2018, Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων), σε συνεργασία με την ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο. Είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Με τη συμμετοχή 160 εκδοτών, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 180 εκδηλώσεις και μεγάλο αφιέρωμα στη «Μελοποιημένη Ποίηση», το φεστιβάλ ξεκινά στο Ζάππειο το Σάββατο 31 Αυγούστου 2018 και διαρκεί έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. Τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ θα τελέσει η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος τη Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00, στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Ζαππείου Μεγάρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ