Λειτουργία Λαογραφικής Έκθεσης στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού

0

Στο Σύλλογο «Το Γιορντάνι» έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού καινούργιο και σύγχρονων προδιαγραφών κτήριο, προκειμένου στο χώρο αυτό να αναπτυχθεί η λαογραφική έκθεση που αναφέρεται στην ιστορία του Καματερού και στους γηγενείς κατοίκους του.

Η έκθεση περιλαμβάνει, κειμήλια της μάχης του Καματερού (27 Ιανουαρίου 1827), εργαλεία της αγροτικής ζωής, είδη οικιακής χρήσεως, σπάνιες και ανεκτίμητης αξίας ενδυμασίες των πρώτων κατοίκων, μεγάλος αριθμός φωτογραφιών των τελευταίων 100 και πλέον χρόνων, και γενικά αντικείμενα πολύ μεγάλης λαογραφικής αξίας, που έχουν παραχωρηθεί στο Σύλλογο από οικογένειες των γηγενών κατοίκων μελών του Συλλόγου.

Η έκθεση βρίσκεται επί της οδού Πατρόκλου 34 – Καματερό.

Η Λαογραφική Έκθεση άρχισε τη λειτουργία της την 1η Νοεμβρίου 2019, με ελεύθερη είσοδο, ως ακολούθως:

Για το κοινό:

(1).      Κάθε Παρασκευή από 10:00 ώρα μέχρι και 12:00 ώρα. Εάν η Παρασκευή συμπίπτει με επίσημη αργία, η έκθεση θα είναι ανοικτή την προηγούμενη ημέρα (Πέμπτη).

(2).      Εκτός των παραπάνω, από 1η Νοεμβρίου μέχρι και 31η Μαρτίου εκάστου έτους, η Έκθεση θα λειτουργεί και την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, από ώρα 11:00 μέχρι και 13:00 ώρα.

 

Για τα Σχολεία,  Πολιτιστικούς Φορείς και Συλλόγους (ομαδικές επισκέψεις):

Οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα, κατόπιν όμως έγκαιρης συνεννόησης (τουλάχιστον δύο ημέρες πριν) με την Πρόεδρο ή τον Γραμματέα ή το μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου, όπως παρακάτω, στα τηλέφωνα:

(1). Πρόεδρος, κα Ευτυχία Καματερού, κιν. 6978372832 (επικοινωνία μόνο απογευματινές ώρες).

(2). Γραμματέας, κος Κων/νος Μπίμπιζας – Πίνης, κιν. 6983524746 (επικοινωνία οποτεδήποτε).

(3). Μέλος του Δ.Σ, κα Αργυρώ Αβραάμ, κιν. 6977983630 (επικοινωνία μόνο πρωινές ώρες).

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.