Ελάτε στην παρέα μας

Αγίων Αναργύρων - Καματερού

“Θαμπώνει” η εικόνα για το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα δεδομένα στην παραχώρηση της έκτασης στο παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού δημιουργούν οι καταγγελίες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για ενοικίαση του χώρου, με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 13.500€ τον μήνα.

Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι, με βάση το συμφωνητικό, ο Δήμος θα έχει την έκταση 62 στρεμμάτων υπό τη διαχείρισή του, παραιτείται ωστόσο από κάθε διεκδίκηση για να τεθεί υπό την ιδιοκτησία του.

Ρωγμή στον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο επέλεξε να παρουσιάσει την απόδοση του παλιού αμαξοστασίου του ΟΣΕ – ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των Αγίων Αναργύρων –  αποτελούν για τον δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα, οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι όχι μόνο δεν έγινε με το αζημίωτο, αλλά σε βάρος των μελλοντικών συμφερόντων των κατοίκων και παραπλανώντας τους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, με το συμφωνητικό που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, ο δήμος θα καταβάλλει μηνιαίως 13.500 ευρώ (162.000 ετησίως) μέχρι και το 2027. Από 1/1/2028 προβλέπεται δυνατότητα αύξησης του μισθώματος έως 7%. Παράλληλα, ο δήμος «δηλώνει ανεπιφύλακτα ότι παραιτείται από κάθε δικαίωμα ή αξίωση να χαρακτηριστούν [οι χώροι της έκτασης] ως κοινόχρηστοι χώροι και χώροι ιδιοκτησίας του δήμου» και συμφωνεί ότι η μίσθωση «ούτε συνιστά ούτε καθιστά το μίσθιο κοινόχρηστο χώρο».

Η μίσθωση θα διαρκέσει 12 χρόνια, ενώ ο Δήμος θα έχει δυνατότητα να την παρατείνει μονομερώς για ακόμη 12 και επιπλέον 6 χρόνια μετά την παρέλευση της δεύτερης 12ετίας. Κάθε πολεοδομική ή ρυμοτομική παρέμβαση θα απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της ΓΑΙΑ-ΟΣΕ, η οποία προβλέπεται να κάνει και υποδείξεις στη μελέτη που θα υποβάλει ο Δήμος για τις δραστηριότητες που θα αναπτυχθούν στην έκταση.

Υψηλοί τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο

Η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο έγινε σε υψηλούς τόνους, με κατηγορίες για παραπλάνηση των κατοίκων από τη μια πλευρά, και για δημιουργία κλίματος μεμψιμοιρίας από την άλλη.

Ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού έκανε λόγο για ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο, στοχευμένο να δώσει λύσεις στην αγορά, στην αισθητική και το περιβάλλον της πόλης και να προσφέρει θέσεις εργασίας. Ανέφερε επίσης  ότι ο δήμος θα νοικιάσει την έκταση με περίπου 0,2 ευρώ/τ.μ., κόστος που θα καλυφθεί από τα πολλά έσοδα που περιμένει.

«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι», σχολίασε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ο σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Θόδωρος Σκολαρίκος, ενώ στο σύνολό της η αντιπολίτευση κατέκρινε τις εξαγγελίες περί παραχώρησης και δημιουργίας τεχνολογικού πάρκου και μουσείου ρομποτικής, αφού το συμφωνητικό μιλά για «λειτουργία αθλητικού, πολιτιστικού και εμπορικού πάρκου».

«Ήμασταν έτοιμοι να αγοράσουμε σέλες και σπιρούνια και να ξεχυθούμε στη Silicon Valley. Έτσι παρουσιάστηκε στον κόσμο» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» Νίκος Πατσούρας.

Σημειώνεται, ότι οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας» και «Ανυπότακτη Πόλη» είχαν καταψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής για μίσθωση της έκτασης ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη του Αύριο», Σωτήρης Καμαρινόπουλος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι υφάρπαξε την ψήφο του και έστησε κομματική φιέστα, αποπροσανατολίζοντας τους πολίτες.

Κοινωνικές αντιστάσεις στη μίσθωση του χώρου προέβλεψε η δημοτική σύμβουλος της «Ανυπότακτης Πόλης» Γεωργία Νίκα.

Πηγή:doxthi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ