Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την 25η Μαρτίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Με λαμπρότητα, επισημότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 οι εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την εθνική μας επέτειο.

Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου και την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων που άνοιξε από τον Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου, Στέλιο Μαμαλάκη.

Η κατάθεση στεφάνων

Στεφάνι καταθέσαν, επίσης: εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σταυρούλα Μακρή, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο Διοικητής του Α.Τ. Δημοσθένης Λαδάς, εκ μέρους της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τεχνικής, Επαγγελματικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, η Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου, Χαρά Τζακώστα, εκ μέρους του Διευθυντή της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας Λεωνίδα Μάντζου κατέθεσε στεφάνι η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντίνα Ιωαννίδου.

Από το Δίκτυο Εθελοντών «ΑλλάΖουμε την ΠΟΛΗ», κατέθεσαν στεφάνι η πρώην Δήμαρχος, Μαρία Ανδρούτσου και ο Πέτρος Τασσόπουλος, Μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης «Αγαπάμε την πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο», κατέθεσε στεφάνι ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παπατριανταφύλλου, εκ μέρους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων η Πρόεδρος Αργυρώ Παληγιάννη, η Γραμματέας Ιωάννα Καρούτη και ο ταμίας Αιμίλιος Κασσάρας.

Για τον Σύνδεσμο των Απανταχού Αναφαίων, στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος Παναγιώτης Χάλαρης, ενώ εκ μέρους της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου «Το Κούγκι», ο Νικόλαος Λιώλης. Εκ μέρους του Συλλόγου Ηλείων Αγίου Δημητρίου, η Πρόεδρος κ. Αλέκα Γιαννοπούλου και εκ μέρους της Αδελφότητας των Απανταχού Κραψιτών Αθηνών, ο Αντιπρόεδρος Ηλίας Καντζέλης.

Για τον Σύλλογο Κρητών Αγίου Δημητρίου κατέθεσε στεφάνι ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πιτσιδιανάκης και το μέλος του Δ.Σ. Ανδριάννα Μαμαλάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Κυκλαδιτών ο Πρόεδρος Μάρκος Βαζαίος και για τον Παλλεσβιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου, η Πρόεδρος Παναγιώτα Κούσκου.

Για λογαριασμό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Αγίου Δημητρίου, κατέθεσε στεφάνι το μέλος του Δ.Σ. Γεώργιος Ζέρβας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αγίου Δημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος Γιάννα Κωνσταντίνου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Νικόλαος Μπαμπάνας και εκ μέρους του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «ΝΙΚΗ», ο εκπρόσωπος της Νεολαίας και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Δημήτριος Βρεττός.
Τέλος, εκ μέρους του Εξωραϊστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου περιοχής Ανθέων, κατέθεσε στεφάνι η Πρόεδρος Κυριακή Πολίτη, και οι Ρεβέκκα Γιαννοπούλου και Κυριακή Δανέζη.

Αντί στεφάνου:

• H Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, πρόσφερε 50 € στο ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
• Η Ένωση Ποντίων Ν. Σμύρνης – Αγ. Δημητρίου – Π. Φαλήρου «Η
• Μαύρη Θάλασσα», πρόσφερε 80€ σε άπορη οικογένεια.
• Το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου, πρόσφερε 100€ στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Δημητρίου.
• H Νέα Αριστερά Αγίου Δημητρίου πρόσφερε 50€, στην Αλληλεγγύη για Όλους, για την αγορά ασθενοφόρου για την Παλαιστίνη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων ο Δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας και μεταξύ άλλων τόνισε: “Η σημασία της 25ης Μαρτίου δεν είναι μόνο ιστορική. Είναι μια ευκαιρία για να αναστοχαστούμε για τις αξίες και τις ιδέες που διαμόρφωσαν την Ελλάδα και να αξιολογήσουμε σε ποιο βαθμό τις τηρούμε και εμβαθύνουμε σε αυτές. Πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στήριξη των αδύνατων και ευάλωτων ομάδων. Με λίγα λόγια να εργαστούμε για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Αυτός είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σ΄ αυτό!». Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων της περιοχής”.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Φέτος, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου τίμησε την εθνική επέτειο με ποικίλες εκδηλώσεις, που περιλάμβαναν προβολές ελληνικών ταινιών, σχετικών με την επανάσταση 1821, για μαθητές και για το κοινό, στην Αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη, στο Δημαρχείο της πόλης μας. Προβλήθηκαν οι ταινίες «ΕΞΟΔΟΣ» (στις 19 Μαρτίου), «ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» (στις 20 Μαρτίου), και η ταινία «5» (στις 21 Μαρτίου).

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε επίσης η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου και της Χορωδίας Αγίου Δημητρίου, στον ίδιο χώρο, με έργα αφιερωμένα στον ξεσηκωμό τους 1821.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Με τη Λύρα, τη Δίκαιη στον Ώμο», με την Ηρώ Μουκίου να ερμηνεύει έργα Λυρικής Ποίησης μεγάλων μας ποιητών, με τη συνοδεία της αρχαίας λύρας του Νίκου Ξανθούλη, υπό την εμβληματική παρουσία υπέροχων πινάκων κλασικών ζωγράφων του 19ου αιώνα, μεταξύ των οποίων και του μεγάλου Γάλλου ρομαντικού ζωγράφου και Φιλέλληνα Ευγένιου Ντελακρουά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ