Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης Αγίου Δημητρίου συζητάει την «Αριστερόχειρη γυναίκα» του Peter Handke

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει και το 2020 το αφιέρωμα σε συγγραφείς που βραβεύτηκαν με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας κατά την τελευταία δεκαπενταετία.

Οι συναντήσεις γίνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αγίου Δημητρίου (Αγίου Δημητρίου 216 & Ειρήνης 17, 2ος όροφος) την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα στις 19:30.

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, θα συζητηθεί το βιβλίο «Η αριστερόχειρη γυναίκα» του Peter Handke, Nobel λογοτεχνίας 2019.

Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ως σχολιαστής ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης. Όσοι και όσες δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να έχουν διαβάσει το βιβλίο μέχρι τη συνάντηση.

Δηλώσεις συμμετοχής: Παναγιώτα Μήκου • [email protected] • Τηλ.: 6942553444

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Πέτερ Χάντκε (Peter Handke) είναι Αυστριακός συγγραφέας και μεταφραστής. Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1942 στο Γκρίφεν της Αυστρίας και έχει ασχοληθεί με κάθε είδος γραπτού και λυρικού λόγου, όπως ποίηση, σενάριο, δοκίμιο, μυθιστόρημα, ενώ έχει καταγράψει και τις ταξιδιωτικές του εμπειρίες.

Βραβευμένος με πολλές διακρίσεις, το έργο του χαρακτηρίζεται στην παρατήρηση, την αποτύπωση και τη λεπτομερειακή αναφορά. Ήταν ένας από τους ελάχιστους λόγιους ανά τον κόσμο που πήρε θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς της Σερβίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, το 1999.

Του απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ