Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

«Δρόμοι για τη ζωή»: Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου συμμετέχει στην 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Με κεντρικά συνθήματα «Δρόμοι για τη ζωή» και #love30 έρχεται φέτος η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών.

Φέτος πραγματοποιείται από 17 έως 23 Μαΐου. Διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια με διαφορετική θεματολογία από τη Συνεργασία για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Road Safety Collaboration – UNRSC).

Η παγκόσμια καμπάνια αναδεικνύει την προώθηση των ζωνών ορίου 30 χλμ/ώρα μέσα στις πόλεις. Οι ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου (παιδιά, πεζοί, ποδηλάτες, ΑμεΑ, ηλικιωμένοι), συνυπάρχουν με τα μηχανοκίνητα οχήματα. Οι χαμηλές ταχύτητες σώζουν ζωές, επομένως η θεσμοθέτησή τους να είναι υποχρεωτικές σε όλες τις πόλεις είναι σημαντική.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην ποδηλατική δράση «Ασφαλής οδήγηση με ποδήλατο». Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Μαΐου στις 18.30, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στον Ασύρματο.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ως Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ και Μέλος της Συνεργασίας για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών, συντονίζει την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Ετοιμάζει συλλογή υπογραφών υποστήριξης ανοικτής επιστολής, για την αναγκαιότητα θέσπισης ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές και κοντά σε σχολεία. Θα παραδοθεί στη Μόνιμη Επιτροπή για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε το αίτημα «Δρόμοι για τη Ζωή» μπορείτε να διαβάσετε και να υπογράψετε την ανοικτή επιστολή ΕΔΩ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ