Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Παρουσίαση του «Οδηγού Τσέπης για την Έμφυλη Βία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και Ελένη Καντζέλη, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Ισότητας των Φύλων

Στην παρουσίαση του «Οδηγού Τσέπης για την Έμφυλη Βία», που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023, παραβρέθηκε η Ελένη Καντζέλη, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Εξυπηρέτησης Πολιτών και Ισότητας των Φύλων.

Ο Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία αφορά σε μια ψηφιακή εφαρμογή της UNICEF που έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων σε περισσότερες από 12 γλώσσες με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας από μη ειδικευόμενους επαγγελματίες αλλά και από το ευρύ κοινό.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή από Android και IOs βάζοντας στο πεδίο αναζήτησης gbv pocket guide και να επιλέξετε την ελληνική γλώσσα.

Πλοηγηθείτε στην εφαρμογή και ενημερωθείτε για το τι να κάνετε, τι να πείτε και τι να αποφύγετε όταν ένα άτομο σας εμπιστεύεται ένα περιστατικό έμφυλης βίας.

Μερικά σημαντικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε όλες και όλοι για την έμφυλη βία:

-Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές αντιδράσεις σε καταστάσεις άγχους και κρίσης και διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς ζητούν βοήθεια.

-Δεν βοηθάει να συγκρίνεις τις εμπειρίες ενός ατόμου που έχει υποστεί εμφυλη βία με τις εμπειρίες άλλων ατόμων.

-Η έγκαιρη πρόσβαση επιζώντων σεξουαλικής βίας σε ιατρική φροντίδα μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από τον ιό HIV/AIDS καθώς και μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Μέσα στην εφαρμογή υπάρχει υλικό για την εκπαίδευση ομάδων επαγγελματιών πάνω στην έμφυλη βία, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ