Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Δήμος Αγίου Δημητρίου: Εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στις μαθητικές εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, πρωτοπορεί και δίνει λύση στη διεξαγωγή των μαθητικών εκλογών, παρέχοντας ψηφιακές κάλπες σε όλα τα σχολεία της πόλης με σκοπό την διενέργεια των εκλογών των μαθητικών συμβουλίων, καθώς και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ή ακόμα και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου: 

Είναι γεγονός πως η πανδημία του COVID-19 έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πόλης μας. Μεταξύ άλλων, ένα από τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν την περίοδο αυτή οι μαθητές και οι καθηγητές, είναι η διεξαγωγή των μαθητικών εκλογών, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί τον συνωστισμό τους στην αίθουσα της ψηφοφορίας.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά και δίνει λύση στο πρόβλημα αυτό παρέχοντας ψηφιακές κάλπες σε όλα τα σχολεία της πόλης με σκοπό την διενέργεια των εκλογών των μαθητικών συμβουλίων, καθώς και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ή ακόμα και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Πέρα από την προστασία της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων, η ψηφιακή ψηφοφορία είναι μία ευκαιρία οι μαθητές να γνωρίσουν την έννοια της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και να δουν την ψηφιακή τεχνολογία, όχι απλά ως εργαλείο ψυχαγωγίας ή κοινωνικής επαφής, αλλά και ως μέσο για την πραγματοποίηση υψίστης σημασίας διαδικασιών, όπως αυτή των εκλογών.

Για την διεξαγωγή των εκλογών, θα χρησιμοποιηθεί μια πρωτοποριακή και καινοτόμα πλατφόρμα το ELECTOBOX.COM. Με την πλατφόρμα αυτή είναι δυνατόν να διεξαχθεί κάθε είδους ψηφοφορίας – τόσο με ενιαίο, όσο και με πολλαπλά ψηφοδέλτια – σε οποιονδήποτε φορέα ανεξαρτήτως πλήθους μελών, καθώς και κάθε μορφής δημοψήφισμα.

Βασισμένο σε τεχνολογικά προηγμένους αλγορίθμους το ELECTOBOX.COM μπορεί να διασφαλίσει πρωτίστως το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, την ταχύτητα στην διεξαγωγή της διαδικασίας καθώς και την σε χρόνο μηδέν έκδοση των αποτελεσμάτων. Είναι εντυπωσιακό ότι η ψηφοφορία μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι μόνο μέσα από προκαθορισμένα εκλογικά κέντρα, αλλά και από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, χρησιμοποιώντας είτε ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε κινητό τηλέφωνο.

Το ELECTOBOX.COM παρέχεται δωρεάν σε όποιο σχολείο του Δήμου μας επιθυμεί να διεξάγει ηλεκτρονικά τόσο τις μαθητικές εκλογές του όσο και τις εκλογές του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Η υιοθέτηση της καινοτόμου αυτής εκλογικής διαδικασίας εντάσσεται στην διαρκή επιδίωξη του Δήμου μας να συγχρονίσει τον βηματισμό του με την ραγδαία ανάπτυξη του τεχνολογικού τομέα και την παγκόσμια προσπάθεια εφαρμογής στην πράξη της έννοιας της ψηφιακής πολιτικής και διακυβέρνησης. Και όλα αυτά με πρώτο βήμα τον χώρο των σχολείων όπου οι αυριανοί πολίτες θα πρέπει να “εμβολιασθούν” με τις αρχές της γνώσης, της εμπιστοσύνης και της χρήσης στις τεχνολογίες του μέλλοντος.

Για την χρήση της πλατφόρμας, όσα σχολεία το επιθυμούν, μπορούν να μεταβούν στην ιστοσελίδα της εφαρμογής https://electobox.com/el/ και να υποβάλουν την σχετική φόρμα απόκτησης πρόσβασης. Στη συνέχεια, θα λάβουν οδηγίες χρήσης και στοιχεία σύνδεσης στην εφαρμογή.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ