Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Αγ. Δημήτριος: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Αγνοουμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Αγνοουμένων, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Αυγούστου και αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε τους αγνοούμενους και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες τους, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού σταυρού ( ICRC ) και ο Δήμος Αγίου Δημητρίου παρουσιάζουν τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό θέατρο ‘Μελίνα Μερκούρη’, στις 7 το απόγευμα, σε πρώτη προβολή, τις ταινίες μικρού μήκους “The Missing / Οι Αγνοούμενοι”, παραγωγής της ICRC και του NBC Left Field.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και το δίκτυο NBC συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη Matthew Cassel για τη δημιουργία της ταινίας “The Missing/ Οι Αγνοούμενοι” που αφηγείται τις ιστορίες 3 αγνοουμένων μεταναστών σε τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι αφήνουν τον τόπο καταγωγής τους αναζητώντας, ασφάλεια, εργασία ή μια καλύτερη ζωή. Οι διαδρομές που ακολουθούν είναι συχνά επικίνδυνες και αβέβαιες, και αρκετοί χάνονται χωρίς να ξέρει κανείς που βρίσκονται. Πίσω όμως από κάθε αγνοούμενο βρίσκεται μια οικογένεια, ένας πατέρας, μια σύζυγος, ένα παιδί, οι οποίοι αγωνιούν και ελπίζουν να μάθουν τι έχει συμβεί στον αγαπημένο τους. Μόνο το 2018, ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ανέλαβε 139.000 υποθέσεις ανθρώπων που είχαν χαθεί και τους αναζητούσαν οι οικογένειες τους.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ