Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο Αγ. Δημητρίου για τη μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Δημοτική Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Στέλιου Μαμαλάκη, αποφάσισε σήμερα (24/4) να καταθέσει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά γνωστής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, με αίτημα την προσωρινή απαγόρευση εγκατάστασης και την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού βάσης και της κεραίας, επί της οδού Ελπίδος 6.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και γειτνιάζει με τα 3ο Δημοτικό, 3ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου.

«Όπως είχα αναφέρει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών και των δημοτών είναι πάνω από όλα. Σε συνεννόηση με τους γονείς, την εκπαιδευτική κοινότητα και τις δημοτικές παρατάξεις, και υπό την καθοδήγηση της νομικής μας υπηρεσίας θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Στέλιος Μαμαλάκης.

Σημειώνεται ότι, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από σχετική εισήγηση του Στέλιου Μαμαλάκη, στα τέλη Φεβρουαρίου είχε ήδη συσταθεί Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία εξετάζει εάν πληρούνται οι όροι που ορίζει η νομοθεσία για τη λειτουργία όλων των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στον Δήμο όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ