Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Άγιος Δημήτριος: Ασυνείδητος έμπορος προμήθευσε τον δήμο με ακατάλληλο κιμά

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι μάγειρες των δομών του Δήμου Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τους άμεσα προϊσταμένους τους αρνήθηκαν να παρασκευάσουν φαγητό με βασικό υλικό τον κιμά, καθώς εντόπισαν αστοχία στο υλικό, η οποία το καθιστούσε επικίνδυνο.

Oι υπηρεσίες του Δήμου Δημητρίου απέδειξαν την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά τους όσον αφορά στον ενδελεχή έλεγχο της καταλληλότητας των πάσης φύσεως υλικών που παραλαμβάνονται στις διάφορες δομές του, πρωτίστως όμως των τροφίμων, τα οποία προορίζονται για την παρασκευή γευμάτων, τόσο στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς σταθμούς όσο και στο κοινωνικό συσσίτιο.

Οι μάγειρες των δομών του Δήμου, σε συνεργασία με τους άμεσα προϊσταμένους τους, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την διασφάλιση της ποιότητας των υλικών που θα καταναλωθούν από τους μικρούς και μεγάλους ωφελούμενους πολίτες.

Με αυτά τα δεδομένα, το Φεβρουάριο του 2020, οι μάγειρες στο κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου αρνήθηκαν να παρασκευάσουν φαγητό με βασικό υλικό τον κιμά, καθώς εντόπισαν αστοχία στο υλικό, η οποία το καθιστούσε επικίνδυνο. Ακολούθως, ενημέρωσαν τόσο τον προμηθευτή, ο οποίος αρνήθηκε την υπαιτιότητά του, όσο και τα αρμόδια διοικητικά στελέχη για να προβούν στις περαιτέρω απαιτούμενες ενέργειες.

Με την συνδρομή και καθοδήγηση της Νομικής Υπηρεσίας, τόσο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου όσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΚΑΠ, προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες  αποφάσεις που οδήγησαν στην επιβεβλημένη καταγγελία της σύμβασης με την προμηθεύτρια εταιρεία κρεάτων και την αναζήτηση μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών άλλου προμηθευτή.

 

Φαίνεται λοιπόν ότι λειτούργησαν ως εφαλτήριο για την κινητοποίηση κι άλλων φορέων, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό 7 τόνων αλλοιωμένων προϊόντων κρέατος στις εγκαταστάσεις της εν λόγω εταιρείας στον Πειραιά, που προορίζονταν  για κατανάλωση σε δημόσιες/δημοτικές υπηρεσίες και Οργανισμούς (φυλακές, στρατόπεδα, νοσοκομεία κ.λπ.) Όλη η ποσότητα των  αλλοιωμένων – ακατάλληλων για ανθρώπινη χρήση προϊόντων κρέατος, κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν.

Έχουν ήδη ενημερωθεί οι πάνω από 50 συνεργαζόμενοι φορείς του δημοσίου σε όλη την επι­κράτεια καθώς και τα συναρμόδια Υπουργεία.

«Χαιρόμαστε που με την παρέμβαση και τον έλεγχο ΣΔΟΕ και ΕΦΕΤ  απετράπη ο μαζικός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία όλων όσοι θα κατανάλωναν αυτά τα ακατάλληλα προϊόντα και ελπίζουμε οι εμπλεκόμενοι φορείς να είναι εξίσου προσεκτικοί στο μέλλον κατά τον έλεγχο πα­ραλαβής υλικών.Επίσης, είμαστε ικανοποιημένοι και σίγουροι ότι η υγεία των συμπολιτών μας είναι απόλυτα διασφαλισμένη σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση γευμάτων από τις δομές του Δήμου μας, καθώς το αρμόδιο προσωπικό απέδειξε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα, εγρήγορση και διαθέτει υψηλό αίσθημα καθήκοντος για τον εντοπισμό κάθε ενδεχόμενης αστοχίας και ακαταλληλότητας τροφίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ