Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Φόβος και τρόμος ομάδα ανηλίκων που προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε γεμάτο λεωφορείο – «Κινδυνεύουμε» λένε οι οδηγοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι ομάδες ανηλίκων, ειδικά σε συγκεκριμένες διαδρομές και γραμμές λεωφορείων. Μάλιστα νεαροί προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε λεωφορείο το οποίο είχε μέσα 14 άτομα. Σοκάρουν οι περιγραφές των οδηγών.

Το δρομολόγιο του «τρόμου» ξεκίνησε από το Νομισματοκοπείο με προορισμό την Αρτέμιδα. Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής επιβιβάστηκε μια ομάδα 8 ανηλίκων. Και μόλις το λεωφορείο έφτασε στον προαστιακό της Παλλήνης, άρχισαν τα… «παρατράγουδα».

«Βλέπω έναν νεαρό 16 χρονών γυμνός, κάποια στιγμή πάει στη γαλαρία στο πάνω μέρος στην καταπακτή με τα δύο χέρια και ξηλώνει όλη την καταπακτή», δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου.

Αυτή όμως ήταν μόνο η αρχή. Λίγες στάσεις πιο κάτω μια γυναίκα επιβάτης φωνάζει έντρομη πως έχει πιάσει φωτιά στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

Ο οδηγός ακινητοποιεί το αυτοκίνητο και προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

«Ήδη είχανε βγάλει δυο κουτάκια σπίρτα, ανάβανε τα σπίρτα και τα πετάγανε και στους επιβάτες και στα καθίσματα», συμπλήρωσε ο οδηγός.

Προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του ο οδηγός, παρακαλεί τους ανήλικους να σταματήσουν και παράλληλα καλεί την αστυνομία και την πυροσβεστική, καθώς φοβάται για την ασφάλεια των 140 επιβατών.

«Είχα αρκετά ηλικιωμένα άτομα και φοβήθηκα πως θα κατεβάσω εγώ αν πάρει φωτιά το κάθισμα. Με το που θα πάρει φωτιά το κάθισμα, θα λαμπαδιάσει το λεωφορείο, σε 10 λεπτά καήκαμε όλοι».

Οι οδηγοί των λεωφορείων που κάνουν την συγκεκριμένη διαδρομή, περιγράφουν στο MEGA, τις στιγμές τρόμου που ζουν συχνά πυκνά από τις επιθέσεις ομάδων ανηλίκων.

«Πρέπει κάτι να γίνει. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Και η ζωή μας κινδυνεύει, έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά».

Φοβισμένοι και οι επιβάτες που όπως λένε έχουν έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με ανάλογα περιστατικά.

Οι νεαροί «ταραξίες» ηλικίας 14 και 15 ετών που βανδάλισαν το λεωφορείο και έσπειραν τον τρόμο συνελήφθησαν. Εναντίον τους σχηματίσθηκε δικογραφία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ