Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Το μήνυμα του Δήμο Αγίας Παρασκευής για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ημερολόγιο γράφει 25 Νοεμβρίου 2021 και η ανθρωπότητα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο πανδημίες που την πληγώνουν δίχως έλεος. Με δύο «αρρώστιες» οι οποίες μοιάζουν ανίκητες και έχουν ως στόχο την εξάλειψη του ανθρώπινου είδους και της… ανθρωπιάς.

Τη στιγμή που όλη η ανθρωπότητα εδώ και σχεδόν δύο χρόνια «παλεύει» νυχθημερόν για να εξαφανίσει από την καθημερινότητά μας την COVID-19 και τις παρενέργειές της, σήμερα όλος ο κόσμος στρέφει το βλέμμα του σε όλες τις γυναίκες και τους απλώνει χέρι βοηθείας.
Όμως αυτό δεν αρκεί να γίνεται μόνο σήμερα.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών είναι μια παγκόσμια πανδημία. Είναι μια ηθική προσβολή για όλες τις γυναίκες και τα κορίτσια και για ολόκληρο το ανθρώπινο είδος. Και όλοι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να κάνει αυτό που πρέπει, αυτό που μπορεί, αυτό που του αναλογεί προκειμένου να ξημερώσει άμεσα εκείνη η μέρα, όπου η βία κατά των γυναικών θα αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση.
Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δε μένει αμέτοχος. Η Δημοτική Αρχή μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών της βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο πλευρό όλων των γυναικών.

Συγκεκριμένα:

Για τα φαινόμενα της ενδοοικογενειακής βίας ,οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι των Υπηρεσιών μας ,είναι ευαισθητοποιημένοι ώστε να στηρίξουν τέτοιες περιπτώσεις και με την κατάλληλη συμβουλευτική παρέμβαση να τις κατευθύνουν ώστε να τύχουν ιατρικής ,νομικής και κοινωνικής κάλυψης .

Παράλληλα ,ο Δήμος λειτουργεί από οκταετίας το Κέντρο Γυναίκας που κεντρικό στόχο έχει την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και την κοινωνική ενσωμάτωση των κακοποιημένων γυναικών.

Μη ξεχνάμε λοιπόν και σήμερα και κάθε μέρα ότι :Καμιά γυναίκα δεν είναι μόνη, καμιά γυναίκα δεν είναι η μόνη.
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Γραμμή SOS:15900
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αγίας Παρασκευής: 213-2004578, 213-2004590

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ