Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Ο Υμηττός “γέμισε” δεντράκια και χαμόγελα στη δράση του ΣΠΑΥ με τον Δήμο Αγ. Παρασκευής [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια ακόμη δενδροφύτευση πραγματοποίησε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και με τη συμβολή του 7ου Δημοτικού σχολείου, στις 27 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς καλωσόρισε τους εθελοντές-μαθητές και τους τόνισε ότι το δάσος του Υμηττού είναι το κυριότερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, το οποίο η εκάστοτε Δημοτική Αρχή προσπαθεί να διαφυλάσσει με εθελοντικές δράσεις. Ακολούθως ο Υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Νίκος Τζιντάνος ενημέρωσε τους μαθητές για τον ρόλο της συγκεκριμένης Υπηρεσίας του Δήμου στη διαφύλαξη και φροντίδα του δάσους και θερμά τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Τους 75 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου, συνόδευσαν ο Διευθυντής του Σχολείου και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Λογοθέτης και οι εκπαιδευτικοί Βασιλική Χείλαρη, Αναστασία Μιχαήλ, Φανή Σαμορέλη και Λίνα Ρουμπιέ.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν, επίσης, η Σύμβουλος Δημάρχου για το Περιβάλλον και το Πράσινο Βάνα Ηλιάδου και η Αντιπρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Φανή Παναγιωτοπούλου. Επίσης, συμμετείχαν οι κηπουροί και οι δεντροκηπουροί της πόλης, οι οποίοι έφεραν την υδροφόρα γεμάτη νερό και έτσι ποτίστηκαν τα νεαρά δενδρύλλια.

Συγκεκριμένα, σε δύο άδενδρα σημεία φυτεύτηκαν κυπαρίσσια, χαρουπιές, κουτσουπιές και πικροδάφνες τα οποία παρέδωσε ο ΣΠΑΥ στους κηπουρούς μερικές μέρες πριν.

Οι μικροί μαθητές τα φύτεψαν, τα πότισαν και κατά μία έννοια τα υιοθέτησαν. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να τα καμαρώνουν να μεγαλώνουν, όταν θα κάνουν τους περιπάτους τους στο δάσος, ενώ το πότισμα των δέντρων για τα επόμενα δύο χρόνια έχει αναλάβει ο ΣΠΑΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ