Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παρασκευής επισκέφθηκαν το Δημαρχείο [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Τριάντα τρεις μαθητές και μαθήτριες της Ε’ τάξης από το 5ο Δημοτικό Σχολείο (Χέλμειο) Αγίας Παρασκευής, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το πρωί της Τρίτης 25 Φεβρουαρίου.

Τα παιδιά, μαζί με τους τέσσερις εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος, Βασίλης Ζορμπάς, και τα ξενάγησε στους χώρους και στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου.

Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ μαθητών και Δημάρχου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τον τρόπο που λειτουργούν οι υπηρεσίες του Δήμου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Τα παιδιά έθεσαν ερωτήσεις στον Δήμαρχο που αφορούσαν τόσο τον ίδιο προσωπικά όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, όπως για παράδειγμα:

«Πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας; Ποιο είναι το όραμά σας για την Αγία Παρασκευή; Σας έχει εμπνεύσει κάποιος πολιτικός; Πως μπορείτε να συντονίζετε τόσες υπηρεσίες; Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για την ατμοσφαιρική ρύπανση; Πολλά πεζοδρόμια είναι σπασμένα. Μπορούν να διορθωθούν; Μπορεί ο Δήμος να παρέμβει για να μπει το φυσικό αέριο σε όλους τους δρόμους; Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος για να σταματήσει το φαινόμενο του παράνομου παρκαρίσματος πάνω σε πεζοδρόμια; Ποια είναι η πολιτική του Δήμου για τα αδέσποτα ζώα;» κ.ά.

Ο Δήμαρχος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους και στη συνέχεια, προσκάλεσε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο γραφείο του, όπου τα παιδιά εστιάστηκαν στη μακέτα του νέου Δημαρχείου, το οποίο, όπως τους ενημέρωσε ο Δήμαρχος, πρόκειται σύντομα να ανεγερθεί στο χώρο όπου σήμερα λειτουργεί το δημοτικό πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία.

Όπως εξήγησε η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χαρά Μπούτα, η επίσκεψη αυτή στο Δημαρχείο εντάσσεται στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής που διδάσκεται στο σχολείο.

Τα παιδιά, επίσης, συνόδευαν ο Υποδιευθυντής του σχολείου κ. Σταμάτης Κοκκινόπουλος και οι εκπαιδευτικοί κ. Αγνή Ζορμπά και κ. Ελένη Μπούμπουκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ