Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Νίκη Πολιτών Αγ. Παρασκευής: “Να πάρουμε θέση ως ΔΣ για τις οικοδομικές άδειες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Η παράταξη “Νίκη Πολιτών” του Δήμου Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Ιωάννη Σταθόπουλο, εφιστά την προσοχή στο ζήτημα του bonus που δίνεται -σε ύψος και τετραγωνικά- στα πολυώροφα κτήρια, ρύθμιση την οποία αρκετοί Δήμοι έχουν αναστείλει προς αποφυγή της υπερδόμησης και κατ’ επέκταση της αλλοίωσης του οικιστικού χαρακτήρα των πόλεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει πως είναι καίριας σημασίας να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής θέση απέναντι στον θέμα, ενόψει συνεδρίασης και της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αναφέρει αυτολεξεί:

“Η αρχή έγινε με την (άραγε παγκόσμιας πρωτοτυπίας;) απόφαση να δίδεται bonus, σε ύψος και τετραγωνικά, σε πολυώροφα κτήρια.

Το 5ο Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές αυτές τις ρυθμίσεις και το θέμα παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Αρκετοί Δήμοι μεταξύ των οποίων οι Δήμοι Αθηναίων, Παπάγου – Χολαργού κ.ά. (ο Δήμος Αγ. Παρασκευής παρακολουθεί και θα…) εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ ανέστειλαν την έκδοση οικοδομικών αδειών με τις νέες ρυθμίσεις.

Η κρατική Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε τις αποφάσεις των Δήμων.

Στη συνέχεια, με νέα απόφασή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις ακυρωτικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης.

Μετά από όλα αυτά, άλλες πολεοδομίες εκδίδουν άδειες οικοδομής και άλλες όχι.

Οι Μηχανικοί διαμαρτύρονται γιατί δεν ξέρουν με ποιους όρους θα οικοδομούν. Οι Δήμοι (όχι ο δικός μας) τρέχουν να μπλοκάρουν την ανέγερση πολυώροφων κτηρίων που θα επιβαρύνουν τις πόλεις και τις γειτονιές.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ δεν έχει συνεδριάσει.

Επιβάλλεται να πάρουμε θέση, σοβαρή και υπεύθυνη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής την ερχόμενη Τετάρτη”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ